Ulei de Jojoba BIO, virgin

19,50 lei

Este folosit in special pentru refacerea parului uscat si subtire, in tratarea varfurilor despicate sau a matretii insa previne si caderea acestuia, curatand scalpul si stimuland cresterea. Datorita continutului sau ridicat de vitamina E, este foarte benefic in acoperirea ridurilor, mentinand pielea hidratata si protejata importiva radicalilor liber.

Ambalat in sticle de 50 ml.

SKU: UM002 Categorie:

Descriere

Acest ulei de jojoba este extrem de apreciat si de utilizat de catre o multime de persoane, fiind destul de comun si in tara noastra, de cativa ani incoace. Este un produs natural, folosit atat in scopuri terapeutice cat si in scopuri estetice, beneficiile sale asupra organismului, fiind recunoscute si afirmate, fara urma de indoiala. Uleiul de jojoba se gaseste in comert atat in forma pura, cat si prelucrat – utilizat ca ingredient de baza in numeroase tratamente cosmetice, creme, masti si nu numai. Este un produs foarte cautat si apreciat de catre clienti, care ofera efecte pozitive si reale, sanatatii si aspectului exterior. Uleiul de  jojoba se gaseste destul de rar in forma pura, cel mai utilizat fiind cel prelucrat, care se foloseste in proportie de aproximativ 97%. Insa, in mediul online, spre exemplu, puteti gasi acest ulei atat in forma pura cat si ca ingredient al unor produse de infrumusetare. Ideea este sa-l folositi oricum sau macar sa-l incercati pentru ca beneficiile sale sunt destul de importante si merita investitia! Iar acest lucru o spun miile de clienti care deja il utilizeaza in mod regulat!

jojoba

De unde provine si cum se obtine uleiul de jojoba?

Daca sunteti curiosi sa aflati exact de unde anume provine acest ulei minunat, cititi randurile urmatoare si aflati! Planta de Jojoba din care este obtinut uleiul, se cultiva si se creste indeosebi in zonele de desert din Mexic si Arizona. Practic, acest arbust isi are originile in sudul Statelor Unite si in vestul Mexicului.

Desi acest lucru probabil o sa va surprinda, uleiul de jojoba nu este considerat, teoretic un ulei in adevaratul sens al cuvantului. Practic, este mai mult ca o ceara lichida care se obtine prin presarea la rece a semintelor plantei de Jojoba. Chiar daca i-a fost data denumirea de „ ulei de jojoba ”, daca faceti un test, veti observa ca la temperaturi scazute, capata o textura solida, iar daca il mutati apoi intr-o camera cu temperatura potrivita ( cea a camerei, spre exemplu ), atunci acesta va reveni la forma lichida, initiala.

Uleiul de jojoba este obtinut atat din semintele acestui arbust, cat si din ester ( esterul este o substanta care se produce din alcoolii grasi ). De-a lungul timpului insa, cea mai populara si utilizata denumire pentru acest produs, a ramas cea de „ ulei de jojoba ”, solutie cu numeroase proprietati si beneficii notabile, atat pentru sanatate cat si pentru imbunatatirea aspectului fizic.

In prezentul articol, vom prezenta pe larg, exact ce intrebuintari are acest ulei si motivele pentru care este atat de utilizat in intreaga lume. Daca nu ati folosit niciodata acest produs, probabil informatiile pe care le veti afla din aceasta prezentare a uleiului de jojoba, va vor tenta sa o faceti!

Ulei de jojoba – Proprietati

Dupa cum am mentionat anterior, uleiul de jojoba este cunoscut si apreciat tocmai datorita proprietatilor pe care le are, acestea din urma oferind practic beneficiile extraordinare ale utilizarii acestui tip de ulei. Iata care sunt proprietatile uleiului:

  1. proprietati antibacteriene;
  2. proprietati antiinflamatorii;
  3. proprietati emoliente;
  4. proprietati antioxidante;
  5. proprietati hipoalergenice;
  6. proprietati terapeutice, dintre care mentionam: hidratarea, regenerarea, antirid, non-toxic, non-gras, slab-oxidant.

ulei de jojoba

Toate aceste numeroase proprietati actioneaza intensiv la nivelul organismului, ceea ce face ca uleiul de jojoba sa fie folosit atat pentru ameliorarea unor afectiuni de ordin medical, cat si pentru imbunatatirea aspectului pielii si a parului. Iar aceasta mentiune ne duce la urmatorul segment al articolului si probabil unul dintre cele mai importante, si anume:

Ulei de jojoba – Beneficiile utilizarii in mod regulat

Uleiul de jojoba vine la pachet cu o multime de beneficii importante pentru un aspect fizic sanatos si frumos, cat si pentru mentinerea unei stari bune de sanatate. Tocmai de aceea, este cunoscut faptul ca are si numeroase roluri terapeutice.

  • fiind un antiseptic natural si nefiind un ulei gras, uleiul de jojoba este folosit eficient in tratarea diferitelor afectiuni frecvente ale pielii, care, de obicei, se manifesta destul de agresiv, afectandu-va viata, zi de zi. Dintre acestea, mentionam: acneea, dermatita, psoriazis, eczeme, arsuri solare, neurodermita si chiar dureri articulare. Uleiul de jojoba trateaza aceste probleme cu succes, lasand o piele mai sanatoasa si mai frumoasa;
  • totodata, uleiul de de jojoba se poate aplica pe piele si dupa epilare sau daca va confruntati cu diferite iritatii, pentru ca proprietatile emoliente din compozitia sa, isi intra in rol, hidratant si calmand zonele afectate si sensibile ale pielii;
  • una dintre cele mai importante utilizari pentru uleiul de jojoba, este masajul cu aceasta solutie. Este foarte apreciat, atat de catre femei cat si de catre barbati, chiar daca pentru acest mod de folosire, in general, uleiul de jojoba se combina cu un alt tip de ulei. Folosit pentru masaje, uleiul de jojoba poate sa previna aparitia comedoamelor – acest lucru fiind posibil datorita proprietatii sale non-comedogenice. Asadar, daca doriti sa va bucurati de un masaj de calitate, infdiferent ca il faceti la salon, ori personal, acasa, uleiul de jojoba nu ar trebui sa va lipseasca! Insa, daca realizati masajele singuri, acasa, tineti cont de indicatii si aplicati-l doar in combinatie cu un alt tip de ulei pentru masaj ( la fel procedeaza si saloanele specializate );
  • totodata, daca va luptati cu inflamatii frecvente ale pielii, cauzate de diversi factori, puteti folosi cu incredere uleiul de jojoba. Este de ajuns sa-l aplicati pe zonele dureroase, iar datorita proprietatilor sale emoliente, el va actiona in profunzimea pielii, reducand umflaturile si calmand eficient zonele cu probleme;
  • uleiul de jojoba poate sa previna si unele reactii alergice iar acest rol ii este atribuit de catre proprietatile hipoalergenice pe care le are. De asemenea, nu infunda porii, ci ii lasa sa respire, mentinand astfel pielea si inclusiv tenul, curate;
  • stiati sau nu, acest tip de ulei este unul dintre putinele produse din aceasta gama, care poate fi utilizat si pentru demachiere. Daca v-ati saturat de solutiile de demachiat ori de servetele, puteti incerca uleiul de jojoba, care va actiona ca un demachiant delicat, pe zonele sensibile din jurul ochilor. Aceasta intrebuintare se datoreaza faptului ca uleiul de jojoba nu este deloc iritant, ceea ce il face sa fie utilizat in siguranta, pe orice zona delicata a pielii;
  • uleiul de jojoba este foarte eficient si pentru barbati, inainte de barbierit. Daca aplicati, prin masare, putin ulei de jojoba, inainte de a va barbieri, acesta poate sa previna aparitia iritatiilor, lasand pielea moale, mai hidratata si fara iritatii produse mai mereu de lama de ras. Asadar, uleiul de jojoba nu este un produs dedicat exclusiv femeilor, asa ca oricine poate sa il foloseasca, fara probleme;
  • in ceea ce priveste beneficiile uleiului de jojoba pentru piele, acestea sunt nenumarate si efectele vor fi vizibile de la primele utilizari. Daca va confruntati cu piele uscata, cu aspect nesanatos, atunci aplicati uleiul de jojoba acolo unde este necesar, pentru o hidratare intensiva si o catifelare de durata. Totodata, uleiul de jojoba are efect anti-aging, ceea ce inseamna ca, in timp, utilizat in mod regulat, poate sa previna imbatranirea pielii, lasandu-i un aspect suplu, tonifiat si mai tanar;
  • uleiul de jojoba, aplicat pe piele in mod regulat, pe termen lung, poate chiar sa previna aparitia unor boli cronice, precum cancerul, de exemplu. Explicatia pentru acest lucru este faptul ca protejeaza pielea impotriva efectelor negative, produse de radicalii liberi – in acest caz intervenind proprietatile antioxidante ale acestui tip de ulei;
  • datorita proprietatilor antibacteriene, uleiul de jojoba combate cu succes bacterii precum ciuperca candida ori stafilococul auriu si protejeaza celulele impotriva lor. Efectul sau antibacterian este atat de puternic, incat bacteriile care interactioneaza cu uleiul de jojoba, mor instant si nici nu se pot  inmulti. Asadar, utilizarea lui este extrem de valoroasa pentru organism, pentru ca tine la distanta factorii daunatori care ataca si afecteaze sistemul imunitar si nu numai;
  • acest produs nu este gras, ceea ce inseamna ca nu va lasa senzatia de grasime dupa aplicare si nici nu va pata hainele, pentru ca este usor si se absoarbe rapid in piele;
  • de asemenea, aplicat pe ten, zilnic chiar, daca se poate, poate estompa aspectul ridurilor si poate sa previna aparitia altora noi – femeile stiu cat de important este acest aspect, mai ales cand trec de o anumita varsta. De ce sa nu folositi un produs natural, pentru a combate aceasta problema suparatoare?
  • in combinatie cu alte tipuri de uleiuri vegetale si esentiale, pentru piele, uleiul de jojoba poate sa actioneze si ca cicatrizant al ranilor/ leziunilor minore ale pielii, stimuland vindecarea lor;
  • puteti utiliza uleiul de jojoba si ca balsam pentru buze, mai ales in sezonul rece, cand acestea sunt expuse conditiilor meteo aspre. Este de ajuns sa aplicati cateva picaturi de ulei si sa masati pana intra in piele, iar buzele vor ramane hidratate si senzatia de uscaciune, va disparea;
  • uleiul de jojoba, este unic dintr-un punct de vedere, avand o calitate pe care nici un alt ulei nu o are si anume: este foarte asemanator cu sebumul! Cum in compozitia sa se gaseste ester – iar acesta din urma actioneaza ca un substitut al sebumului, acest lucru face ca uleiul de jojoba sa actioneze la fel ca productia naturala de sebum produsa de organism, oferind beneficii asemanatoare sau chiar mai mari, pentru sanatate. Acest aspect este extrem de important, pentru ca, dupa cum am mentionat, niciun alt ulei nu poate inlocui sebumul produs de corp. Uleiul de jojoba este unicul care poate!

Beneficiile utilizarii acestui tip de ulei, sunt multe si importante. Indiferent daca alegeti sa-l utilizati in forma pura ori sa folositi produsele care il au in compozitie, beneficiile si efectele sale reale si vizibile atat asupra pielii si parului, cat si asupra sanatatii, sunt de necontestat! Un mare avantaj il reprezinta si faptul ca, indiferent de forma, uleiul de jojoba este extrem de accesibil din punct de vedere financiar si se poate achizitiona atat din magazine, cat mai ales online, unde vine intr-o gama destul de variata. Nu trebuie decat sa cautati tipurile de ulei de jojoba, sa va informati asupra lor si sa alegeti produsul potrivit pentru voi. Totodata, recenziile extraordinare din partea clientilor multumiti de rezultatele sale, va pot fi de mare ajutor daca inca aveti dubii in privinta incercarii acestui tip de ulei. Ca sa fim si mai convingatori ca merita investitia, va prezentam si beneficiile pe care le are asupra parului.

Utilizarea uleiului de jojoba pentru par

Oricine isi doreste o podoaba capilara sanatoasa si frumoasa – femeie sau barbat, iar uleiul de jojoba este un aliat puternic si in aceasta privinta, avand beneficii extraordinare asupra parului. Poate fi folosit atat ca ulei de par, cat si ca masca, mai ales de catre persoanele care au parul lipsit de viata ori foarte cret. Uleiul de jojoba va imbunatati textura parului, lasandu-l hidratat, neted si plin de prospetime. De asemenea, puteti folosi uleiul de jojoba si ca tratament impotriva caderii parului, pentru ca are efecte extrem de bune asupra scalpului, intarind radacinile firelor de par, precum si eliminand matreata. Nu trebuie decat sa aplicati cateva picaturi de ulei de jojoba pe par, dupa spalare, dar inainte de uscare, ori puteti folosi direct balsam care sa-l contina.

Este cunoscut efectul sau pozitiv si asupra parului gras si uscat. Asadar, daca il utilizati pentru parul uscat si tern, aplicati-l la radacina, pentru ca astfel va intari firele de par iar acestea vor deveni mult mai rezistente. Parul nu trebuie sa fie neaparat umed! Daca doriti sa utilizati uleiul de jojoba impotriva ingrasarii rapide a parului, atunci trebuie sa stiti ca actioneaza eficient pentru curatarea scalpului de impuritati, praf, reziduuri sau grasime, lasand atat pielea capului cat si firele de par, curate si ingrijite.

Ulei de jojoba – contraindicatii

Uleiul de jojoba este unul dintre putinele astfel de produse, care are un numar minim de contraindicatii, el putand fi folosit, in principiu, de catre oricine, pe orice tip de piele sau par. Recomandarile pe care le are, se refera la:

  • faptul ca acest ulei se utilizeaza exclusiv pe cale externa; sub nicio forma nu se foloseste intern si nici nu se ingereaza, asa ca aveti grija sa nu-l lasati la indemana si vederea copiilor, spre exemplu;
  • doar in cazul in care aveti alergii cutanate grave, care se manifesta agresiv, nu este recomandata aplicarea uleiului de jojoba, insa, daca doriti totusi sa-l utilizati, este recomandat sa consultati un medic specialist, inainte.

Asta este tot! Uleiul de jojoba este atat de sigur, incat poate fi folosit inclusiv pe pielea copiilor ori de catre femeile insarcinate sau care alapteaza. Contraindicatiile de mai sus, sunt mai mult recomandari, insa, in concluzie, acest produs extraordinar poate sa fie utilizat fara nicio restrictie! Pentru un pret de maxim cateva zeci de lei, va veti putea bucura zilnic de beneficiile uimitoare pe care le are. Chiar merita si functioneaza!