Alimente și băuturi nutritive

Dacă doriți să fiți în formă, trebuie să consumaţi alimente și băuturi nutritive. Este foarte simplu. Dacă hrăniți organismul cu alimente și băuturi sănătoase, acesta va funcționa corespunzător.

Dar, dacă îl hrăneşti cu alimente procesate, care nu au valoare nutrițională, organismul tău va suferi diverse boli.

Când am decis să-mi schimb drastic stilul de viață, am încercat câteva diete, dar după câteva luni am realizat că dietele stricte nu sunt cea mai bună soluţie. Cel puțin pentru mine. Am stabilit câteva reguli pe care le urmez şi acum.

alimente și băuturi nutritive

Am învățat cum să aleg alimente și băuturi nutritive și le-am eliminat aproape total pe cele care sunt rele pentru sănătatea mea. Nu a fost ușor, dar orice e posibil. Și merită! Mă simt mult mai foarte bine, chiar dacă trăiesc un stil de viață activ.

Alimente și băuturi nutritive – Sfaturi bune pentru o alegere corectă

Mai jos aş dori să vă împărtășesc sfaturile mele despre cum să alegeți tipul corect de alimente care sunt potrivite pentru organismul dumneavoastră.

Mai multe legume și fructe

alimente nutritiveCu cât culori consumi mai multe, cu atât mai bine. De asemenea, recomand să consumați legume și fructe adecvate sezonului. Aproape toate verdeţurile și fructele sunt alimente, bogate în fibre, antioxidanți, potasiu și vitamine. Acestea sunt cele mai bune pentru a preveni bolile comune, cum ar fi cancerul, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială și bolile de inimă.

Consumă carne slabă

Mananca carne, însa slaba. Carnea, pe lângă proteine, conține diferite substanțe nutritive benefice. Este o mare greșeală să le neglijezi. Singurul lucru pe care trebuie să-l aveţi în vedere este să cumpărați carne cu conținut scăzut de grăsimi. De preferinţă pui, curcan, carne de vită și uneori carne de porc.

Cu toate acestea, timp de două zile pe săptămână nu consumaţi carne. În aceste zile consumaţi alimente bogate în proteine, cum ar fi nuci, ouă, fasole și altele.

Consumați gustări sănătoase

Nu uitați de gustările sănătoase cum ar fi:  mere, banane, avocado sau fructe uscate. Îmi plac acestea deoarece conțin carbohidrați care dau energie. De asemenea, mănânc fructe ca desert, în principal uscate.

Mai multe produse din lapte

alimente sanatoaseConsumaţi produse lactate. Am citit în mai multe articole despre lapte, iaurt, etc. că sunt periculoase deoarece sunt bogate în calorii. Este adevărat, dar sunt pline de nutrienți buni, cum ar fi calciul. Există lapte cu conținut redus de grăsimi, brânzeturi și iaurturi pe care le puteți cumpăra.

Consumaţi grăsimi bune

Nu toți acizii grași sunt răi. Cei care trebuie evitaţi sunt cei saturați. Grasimile nesaturate, cum ar fi omega-3, au un impact mare asupra sănătății dumneavoastră. Cele mai bune surse de grăsimi nesaturate sunt în uleiul de măsline.

Aflați cum să vă gătiți sănătoși

Consumaţi mâncare gătită. Știu că după o zi încărcată, nimeni nu are chef să gătească, dar dacă vrem să avem un stil de viață sănătos, trebuie să ne obișnuim. O dată pe săptămână, îmi fac cumpărăturile; iau fructe, legume, carne macră înghețată și pește, lapte, ouă și alimente conservate sănătoase. Aceste lucruri nu se strică timp de câteva zile.

Aflați cum să gătiţi cu mai multe legume. Indiferent de ce gatiti adaugati cat mai multe legume. Puteți găsi o mulțime de cărți și videoclipuri online despre cum să includeți mai multe verdeață în feluri de mâncare. De exemplu, am învățat o mulțime de rețete de salate.

Bea mai multă apă

bauturi nutritiveBea mai multă apă! Este vitală! Una dintre marile greșeli pe care le-am făcut când mi-am schimbat stilul de viață era că m-am concentrat doar asupra a ceea ce mâncam, dar nu am consumat suficientă apă. Acum, însă, consum cel puțin 2,5 litri de apă. O cantitate mare de apă este esențială pentru sănătate. Evitaţi pe cât posibil apa minerală şi alcoolul. Acestea conțin o cantitate mare de zahăr care este responsabil pentru creșterea în greutate.

Aveţi grijă unde mâncaţi

Alegeți cu atenție localurile unde doriţi să mâncați. Majoritatea restaurantelor servesc alimente care au un conţinut ridicat de grăsimi rele și care au foarte multe ingrediente nedorite cum ar fi aromele artificiale. Iar acest lucru este valabil nu numai pentru restaurantele de fast-food.

Asigura-te ca organismul tau beneficiaza de alimente și băuturi nutritive in orice anotimp.

Despre CosmeticeBIO

Plantele au fost si continua sa fie mijlocul prin care intram in comuniune cu natura. Prin urmare, noi, cei din echipa CosmeticeBIO, ne-am propus sa intarim aceasta legatura, readucand plantele la justa lor valoare.

Comentariile sunt închise.