Reglarea menstruatiei tratamente naturiste

Stii cand ar trebui sa inceapa ciclul tau menstrual si cat ar trebuie sa dureze? Daca da, inseamna ca ai fost atenta la semnalele oferite de propriul corp. Daca nu, ar trebui sa incepi sa acorzi mai multa atentie acestor schimbari lunare si sa fii atenta la orice neregularitate poate interveni, astfel incat sa poti face ceva din timp pentru reglarea menstruatiei.

Aparat genital feminin

Ciclul menstrual reprezinta o serie de schimbari care apar in fiecare luna in corpul oricarei femei in momentul in care aceasta incepe sa se pregateasca pentru o posibila sarcina. Acest proces este determinat de eliberarea unui ovul de catre unul dintre cele doua ovare. De asemenea, o serie de schimbari hormonale pregateste uterul pentru sarcina. Daca ovulul nu este fertilizat, mucoasa uterului incepe sa se scurga prin vagin, ceea ce cauzeaza aparitia ciclului menstrual. Neregularitatile inseamna insa probleme, din fericire existand si solutii pentru acestea.

Reglarea menstruatiei – de ce este importanta ?

Ciclul menstrual nu se manifesta identic la doua femei, dar poate sa respecte totusi anumite tipare, ceea ce indica o stare de sanatate normala a acesteia. In mod normal, durata dintre doua cicluri menstruale este situata intre 21 si 35 de zile si, mai ales in primii ani dupa aparitie, acestea pot avea tendinta de a fi neregulate. Mai tarziu, aparitia si durata lor pot fi calculate si determinate in fiecare luna si, daca se intampla schimbari bruste, acestea pot indica anumite probleme de sanatate. In aceste conditii, cea mai buna solutie este o programare la un medic ginecolog.

reglarea menstruatiei discutie cu medicul

Unele cauze pentru neregularitatea ciclului menstrual sunt mai normale si mai putin periculoase decat altele. Cea mai simpla explicatie este aceea ca intarzierea ciclului menstrual este un indicator precoce al sarcinii. Chiar si dupa aceasta, inceperea perioadei de hranire la san a bebelusului poate cauza o intarziere a revenirii ciclului.

Pe de alta parte, intarzierile ciclului pot avea cauze mai grave, care pot chiar sa mearga pana la afectiuni patologice. Pierderile in greutate bruste si majore, efortul fizic excesiv sau tulburarile alimentare (precum anorexia nervoasa) pot afecta regularitatea menstruatiei, asa cum se poate intampla si cu o serie de tulburari hormonale. Uneori, aceste probleme pot fi cauzate de inflamari si infectii are organelor sistemului reproducator sau chiar de aparitia unui fibrom uterin.

Asadar, este nevoie ca fiecare femeie sa aiba un minim de informatii cu privire la regularitatea propriului ciclu menstrual si sa reactioneze rapid in eventualitatea in care observa o problema. O interventie la timp te poate scuti de neplaceri viitoare, iar orice vizita la ginecolog este benefica pentru corpul si viitorul tau. Si, indiferent de ce recomandari  primesti (care trebuiesc respectate), trebuie sa stii ca exista si cateva solutii naturiste care te pot ajuta.

Uleiul de vanilie – o solutie la indemana

Una dintre variantele la care femeile pot sa apeleze pentru a-si reglarea menstruatiei este uleiul de vanilie. Acesta se extrage din plante de vanilie si este foarte bogat in diverse vitamine si minerale care ajuta organismul sa functioneze mai bine. Uleiul este util in mai multe arii ale sanatatii, tratand depresiile, relaxand organismul si actionand ca un energizant pentru acestea.

In ceea ce priveste efectele sale benefice asupra ciclului menstrual, consumul de ulei de vanilie poate activa hormonul estrogen si astfel poate regulariza perioada in care acesta apare, dar si durata lui. In plus, aromoterapia cu ulei de vanilie inainte si in timpul perioadei menstruale duce la scaderea durerilor caracteristice.

Despre CosmeticeBIO

Plantele au fost si continua sa fie mijlocul prin care intram in comuniune cu natura. Prin urmare, noi, cei din echipa CosmeticeBIO, ne-am propus sa intarim aceasta legatura, readucand plantele la justa lor valoare.

Comentariile sunt închise.