Ulei de Tamanu

Ulei de Tamanu virgin, 50 ml

Ulei de tamanu Un ulei cu numeroase proprietati terapeutice, reusind sa reduca inflamatiile. Este un antimicrobian perfect, reusind totodata sa mentina aspectul tanar si sanatos al pielii.

Metode de obtinere: samburii arborelui cu acelasi nume sunt presati fara tratament termic.

Provenienta: Madagascar

Prezentare: Este comercializat in flacoane de 50 ml, uleiul fiind potrivit ca si vascozitate si avand un miros specific.

Ulei de Tamanu virgin, 50 ml

Cod Produs: UM012 Categorie:

23,50 lei

Descriere

Ce este acest ulei de Tamanu?

Uleiul de Tamanu este un ulei natural extras din nucile arborelui de Tamanu, dupa ce acestea au fost recoltate si lasate la uscat o perioada de 6 – 8 saptamani. Numele stiintific al Arborelui de Tamanu este Calophyllum Inophyllum – un copac verde in toata perioada anului si care face parte din familia Mangosteen, fiind specific tarilor tropicale, in special Malaeziei.

ulei de tamanu

Nume stintific – Ulei de seminte de Calophyllum Inophyllum

Numele produsului – ulei de Tamanu, ulei din nuci de Tamanu.

Originea – insulele Vanuatu, Pacificul de Sud.

Extragere – virgin, rafinat, presare la rece.

Durata de valabilitate – minim 2 ani.

Clasificarea produsului – recoltare salbatica, natural – organic.

Culoare – o culoare luxoasa de verde inchis.

Aroma – aroma de nuci cu tenta de grasime.

Utilizari – cosmetice si produse pentru intretinerea parului.

Adevaratele puteri tamaduitoare ale acestui ulei stau in abilitatea sa de a stimula formarea tesuturilor noi si astfel de a accelera vindecarea ranilor, mentinerea sanatatii pielii si prevenirea semnelor de imbatranire. Specialistii nu inteleg in totalitate modul de actiune al acestui ulei in procesul de vindecare a ranilor intrucat este unul foarte complex si greu de explicat. Totusi, acestia au studiat si au stabilit ca este un produs excelent de vindecare, nu numai datorita caracterului de a stimula producerea de noi tesuturi dar si datorita caracterului antiinflamator, antioxidant sau antibiotic.

Suplimentar acestor caracteristici, uleiul de Tamanu ofera o protectie naturala impotriva razelor ultraviolete daunatoare pielii si previne cu 85% deteriorarea pielii. Factorul de protectie al uleiului a fost incadrat ca fiind intre 18 si 22 SPF.

Beneficiile pentru piele si corp

  1. Inlatura si protejeaza pielea impotriva inflamatiilor, iritatiilor, arsurilor solare sau a intepaturilor de insecte.
  2. Are caracter regenerator asupra pielii, mai ales a celulelor epidermei si ajuta si la vindecarea ranilor, arsurilor sau taieturilor.
  3. Reduce cicatricile chiar si cele mai vechi. Unele studii au demonstrat abilitatea acestui ulei de a face cicatricile mai putin vizibile. Sase subiecti care aveau rani vizibile pe corp au participat la un experiment. Acestora nu le-a fost permis sa foloseasca nici un produs de hidratare atat cu 7 zile inainte de experiment cat si pe toata durata acestuia de noua saptamani. Inainte de test, cicatricile si pielea din jurul lor au fost masurate si fotografiate. Uleiul a fost aplicat pe cicatrici de doua ori pe zi timp de noua saptamani. Dupa sase saptamani de la inceperea experimentului, rezultatele erau deja vizibile dar au avansat pana in saptamana a noua. La sfarsitul experimentului, lungimea acestora scazuse cu 0.28 centimetri iar grosimea cu 0.12 centimetri.
  4. Este un foarte bun antiseptic si antiacneic.
  5. Are proprietati antivirale.
  6. Are proprietati antibacteriene, antifungice, antibiotice si anticoagulante.
  7. Contine agenti ce lupta impotriva tumorilor canceroase si previn formarea acestora. Un studiu efectuat la Facultatea de Farmacie din cadrul Universitatii Meijo din Nagoya, Japonia, a aratat ca elementele din compozitia uleiului, mai ales Calocoumarinul, prezinta o inhibare a tumorilor canceroase in cazul cancerului de piele la soareci de laborator. Chair daca cercetarea a fost facuta pe soareci, rezultatele indica faptul ca potentialul acestuia se poate aplica si in cazul tumorilor la oameni.
  8. Are capacitati antiimbatranire, antirid si anticearcane. Hidratarea si hranirea pielii ajuta la repararea celulelor epidermei dar si a pielii uscate sau afectate.
  9. Creste microcirculatia, picioarelor sau a vanatailor.
  10. Igienea corpului – tratarea infectiilor, dermatitei, urticariei, eliminarea mirosului, tratarea dermatitei dar si a psoriazisului.
  11. Hipoalergenic – neiritabil si insesizabil.

In concluzie acest ulei de Tamanu vine in sprijinul sanatatii de la prevenirea semnelor antiimbatranire pana la tratarea acneei sau a altor afectiuni ale pielii.

Cum se fabrica acest ulei de Tamanu?

Nucul Tamanu este de regula cultivat in tarile tropicale precum insulele Vanuatu, dar in timp a ajuns si in insule precum Tahiti sau insulele din Polynezia. Mai poate fi gasit si in tarile din sud-estul Asiei, India, Sri Lanka, Vietnam, chiar daca calitatea uleiului obtinut din nucile arborilor din aceste tari poate diferi.

In timp ce arborele este cultivat pe terenuri intinse, acesta prefera zonele mai nisipoase, cu un continut mare de sare mai aproape de apa mari. Ca si calitate, cel mai bun ulei este cel obtinut din pomul cultivat in zonele de coasta ale Insulelor Vanuatu. Arborele creste foarte incet, putand ajunge la inaltimea de 30 metri. Denumirile sub care arborele a fost recunoscut de-a lungul timpului sunt Nabagura, Dilo – in Fiji, Dilo sau Dolno in Tahiti, Funa in Maldive sau Kamani in Hawai. Trunchiul acestui copac este de regula inchis la culoare, cu coaja crapata iar frunzele lungi si lucioase. Florile arborelui au un miros dulce, culoare alba cu galben in centru si apar de doua ori pe an. Fructele de culoare verde la inceput devin galbene pe masura ce se coc. Nucilor Tamanu trebuie sa le fie permis sa cada singure dupa care se pastreaza 1-2 luni in depozite. In timpul acestui proces nucile devin maro rosiatic si contin un ulei foarte bogat si puternic, ulei extras prin presare la rece si filtrare. Pentru a produce 20 de litri de ulei pur de Tamano este necesar de aproximativ 4 copaci.

Depozitarea

Acest ulei trebuie pastrat in camere cu temperatura ridicata, dar nu extrema, iar precipitatiile si temperaturile scazute trebuie evitate intrucat pot duce la separarea acizilor grasi din compozitia acestuia. Indiferent de pastrare trebuie agitat foarte bine inainte de utilizare.

Trebuie evitat uleiul de culoare usor galbena, intrucat aceasta culoare ne sugereaza ca in procesul sau de fabricatie nu au fost respectate toate procedurile sau ca uleiul a fost amestecat cu alte uleiuri vegetale. Tot timpul trebuie sa urmaresti un ulei 100 % pur din nuci de Tamanu.

Aceleasi lucruri se intampla si in cazul in care uleiul este in totalitate negru. Acesta poate fi din cauza ca uleiul este expirat, sau ca procesul de coacere a nucilor a fost accelerat artificial prin prajirea nucilor.

In anul 1928, acest ulei a fost folosit de catre maicuta Marie-Suzanne pentru calmarea durerilor cauzate de lepra, mai tarziu in 1930 cercetatorii francezi au confirmat faptul ca acest ulei poate fi folosit in tratarea afectiunilor pielii. Un exemplu a fost cazul unei femei din spitalul parizian Saint Louis, in care o femeie cu o cangrena destul de severa la un picior a scapat de amputarea acestuia prin folosirea regulata a uleiului de Tamanu. Literatura de specialitate indica faptul ca acest ulei contine un acid gras unic, acid calophyllic, care este responsabil pentru regenerarea tesuturilor pielii. Pe langa acest acid gras uleiul mai are in compozitie si Lactona, un antibiotic, dar si agenti antiinflamatori sau lipide.

Ulei de Tamanu, un ajutor impotriva imbatranirii

Chiar daca ne place sau nu, imbatranirea este inevitabila, la fel si cea a pielii. Totusi procesul de imbatranire a pielii poate fi afectat de anumiti factori precum efectul razelor soarelui sau a vantului.

Exista numeroase produse anti-imbatranire care promit tinerete vesnica, dar majoritatea sunt compuse din chimicale, conservanti, coloranti sintetici care de cele mai multe ori sunt toxice si dauneaza in loc sa ajute. Acest ulei are capacitatea de a stimula crearea unui nou tesut de piele, un  tesut sanatos, astfel acesta are rezultate vizibile si este si un produs natural.

Ingrijirea pielii

Avand in vedere ca in ultimul timp accentul se pune pe efectele antiimbatranire a produselor, trebuie sa luam in calcul si celelalte afectiuni ale pielii de care sufera unele persoane. Principalele afectiuni pe care acest ulei de Tamanu le combate sunt legate de acnee sau cicatricile acneice, urticarie, iritatii, roseata pielii, dermatita, psoriazis, eczeme, herpes, mirosul neplacut al picioarelor sau picior de atlet. Dintre toate aceste afectiuni acneea este cea mai raspandita, unele cazuri avand ca rezultat si cicatricile acneice. In cazul afectiunilor putin mai complicate, poate fi folosit impreuna cu ulei de rodie. Nu amestecati cele doua uleiuri ci aplicati-le la o diferenta de doua ore unul de celalalt. Efectele sunt impresionante.

Solutie naturala pentru afectiunile pielii

Aproape nimeni nu cunoaste cauzele acneei ceea ce o face foarte dificila de combatut sau de tratat. Acneea este cel mai des intalnita in randul adolescentilor dar uneori continua si in viata adultilor, a femeilor care folosesc pastile cotraceptive sau chiar si a celor ajunse la menopauza. Tratamentele pentru acnee pot cuprinde lotiuni, creme, geluri sau alte produse care au aceeasi problema, sunt compuse din multe chimicale si in majoritatea cazurilor nu functioneaza. In ciuda acestor aspecte avem o solutie, un produs miraculos, un produs natural cunoscut ca si ulei de Tamanu. Acest remediu antic pentru acnee vine din insulele Pacificului de Sud si ajuta la insanatosirea pielii.

Alte afectiuni ce se pot trata cu acest ulei – cicatricile acneice,taieturi, crapaturi ale pielii, dermatita, eczema, piele uscata, urticariile sau mancarimile, arsurile solare, reumatismul, psoriazisul, semnele imbatranirii, intepaturi de insecte, herpes, rani infectate, picior de atlet, fisuri ale pielii, diverse inflamatii.

Uleiul natural 100% a fost si este folosit in continuare in cadrul mai multor creme pentru piele, sapunuri sau lotiuni, care uneori sunt dea dreptul nedorite din cauza mirosului pe care uleiul il confera. Dintre aceste produse s-ar putea sa afli ca uleiul de Tamanu este un produs care are efecte foate bune si merita folosit.

Ulei de Tamanu – utilizare

Acest ulei este utilizat de regula pentru uz extern, de aceea se aplica direct pe zona afectata a pielii si nu se consuma intern. Initial s-ar putea sa fie nevoie aplicarea de trei sau patru ori pe zi iar pe masura ce incep sa se vada efectele se reduce doza. Odata aplicat se maseaza usor, uleiul este absorbit foarte repede in piele fara a lasa urme sau reziduri. Ca masura generala, acest ulei nu trebuie sa fie diluat cu nici un al tip de ulei, astfel incat evita sa cumperi ulei de Tamanu in amestec cu alte uleiuri dar la pret de produs 100% de Tamanu. Rezultatele in urma utilizarii acestui ulei sunt vizibile imediat, astfel nu ai nevoie de un ulei care sa fie diluat cu altceva.

,, Uleiul de tamanu consider ca este un remarcabil ulei ce vindeca majoritatea afectiunilor pielii. Aplicarea catorva picaturi de ulei in fiecare zi pe zonele cu probleme ajuta la procesul de vindecare atat a arsurilor severe cat si a ranilor sau taieturilor. Acest produs reprezinta modul de ajutorare pe care natura il ofera.”(Helen Cramp – Adv. Diploma Nutrition)

There are no products