Ulei din Seminte de Struguri

Ulei de Struguri, 100 ml

Ulei de struguri Cu numerosi nutrienti si antioxidanti la baza, acest ulei se poate folosi cu succes la tratamentele pentru par. Trateaza afectiuni ca dermatita si acneea, diabetul zaharat sau HTA.

Metode de obtinere: semintele de struguri sunt presate la rece, urmand apoi un proces de rafinare.

Provenienta: Chile

Prezentare: Flacoane de 100 ml. Lichidul din interior nu prezinta vreun miros deosebit, insa are o tenta galben-verzui.

Ulei din seminte de Struguri, 100 ml

Cod Produs: UM007 Categorie:

13,00 lei

Descriere

Uleiul de struguri este obtinut prin procesarea semintelor strugurilor de vin. Intrucat semintele de struguri sunt inlaturate in procesul de fabricare a vinului, existenta unei linii de productie a uleiului de struguri poate fi un lucru foarte profitabil.

 ulei de struguri

In secolul 20, uleiul de struguri a inceput sa fie produs si comercializat la o scara mult mai mare, la inceput doar in Statele Unite si Europa. Multe magazine vand ulei natural de struguri sau produse bazate pe acest produs.

Intrucat fiecare samanta de strugure contine o cantitate foarte mica de ulei, acesta este extras prin metode chimice, aceste metode afectandu-i aroma, dar in acelasi timp facandu-l permisibil pentru cei care doresc sa il cumpere. Uleiul este cunoscut pentru aroma sa subtila si fiind foarte usor colorat. Acesta este un ulei polisaturat si contine multe componente benefice sanatatii precum acidul linoleic.

In ceea ce priveste utilizarea acestui ulei sunt doua mari ramuri pentru utilizare si anume domeniul cosmetic si domeniul culinar. Cand achizitionezi ulei de struguri pentru gatit, trebuie sa fii atent ca acesta sa fie marcat in acest sens. Cateva cosmetice pe baza de ulei de struguri sunt stabilizate cu ajutorul chimicalelor, ceea ce le face daunatoare pentru a fi consumate. Precum alte uleiuri, si cel obtinut din seminte de struguri trebuie pastrat intr-un loc racoros si ferit de razele directe ale soarelui pana la utilizare, asta daca nu a fost stabilizat foarte puternic. Pentru cei care il folosesc foarte rar, cea mai buna varianta este refrigerarea. Chiar daca uleiul de struguri se solidifica destul de usor, acesta se poate solidifica mult mai greu daca este tinut in frigider.

In alimentatie, uleiul are numeroase utilizari. Acesta are un punct de ardere foarte ridicat, asa ca multe persoane il folosesc pentru a praji alimentele. De asemenea, poate fi inclus in sosuri, dressing pentru salata sau ulei pentru obtinerea maionezei, intrucat nu o taie. Mirosul acestuia este unul foarte usor, asa ca bucatarii se pot concentra asupra felurilor principale si nu asupra influentei sale. Uleiul culinar din seminte de struguri poate fi asezonat cu ajutorul piperului, a trufelor sau cu anumite ierburi aromatice.

In ceea ce priveste cosmeticele, uleiul de struguri este foarte raspindit ca utilizare. Este, de cele mai multe ori, combinat cu alte uleiuri pentru a obtine ulei de masaj, intrucat acesta aluneca foarte usor pe piele si este un hidratant foarte bun. Uleiul de struguri pare sa ajute si pielea pentru a se vindeca si are proprietati antiseptice si astringente. Unele companii folosesc acest ulei pentru a conserva unele produse pentru corp, in timp ce altii il folosesc pentru a-l integra in creme hidratante, creme pentru protectie solara, dar si alte produse.


Ulei de struguri – beneficii

Uleiul de struguri are numeroase si importante beneficii pentru sanatate. Acesta este o sursa importanta de vitamina E si acizi grasi esentiali. Flavonoidele din acest ulei contin antioxidanti foarte puternici. Majoritatea avantajelor pentru sanatate ale acestui ulei sunt legate de prezenta acestor nutrienti.

  • Flavonoidele din uleiul de struguri sunt foarte bogate in antioxidanti, cam de 50 de ori mai puternic decat alti antioxidanti precum vitamina C sau vitamina E. Astfel, acest produs se poate folosi ca si protectie foarte buna a organismului impotriva radicalilor liberi.
  • Uleiul de struguri poate imbunatati sanatatea sistemului cardiovascular dar si a inimii prin reducerea cantitatii de colesterol negativ. Acest ulei poate creste nivelul colesterolului pozitiv, ceea ce duce la scaderea riscurilor de aparitie a bolilor de inima. In plus fata de acestea, studiile au aratat ca administrarea uleiului de struguri ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau.
  • Uleiul de struguri contine acid linoleic, care este un acid gras polisaturat ce poate fi un ajutor si un beneficiu pentru persoanele care sufera de diabet.
  • Uleiul de struguri poate ajuta la intarirea si reparatia vaselor capilare de sange. Acesta poate imbunatati circulatia si tratarea unor afectiuni precum vene varicoase, vene paianjen sau hemoroizi.
  • Acest ulei are proprietati antiinflamatoare, care pot calma durerile si inflamatiile cauzate de artrita, chiar si in cazul artritei reumatoide.
  • Multe cercetari au aratat faptul ca extrasele din semintele de struguri pot preveni afectiunile canceroase ale colonului, stomacului, a cancerului la san sau a cancerului la plamani. Antioxidantii prezenti in acest ulei pot preveni formarea celulelor si tumorilor canceroase.
  • Tot uleiul de struguri s-a dovedit eficient si in tratarea acneei, dermatitei, alergiilor sau astmului.
  • Reducerea nivelului de colesterol rau si cresterea celui bun face din acest produs un ajutor important in mentinerea arterelor foarte curate.
  • Omega 3, Omega 6, Omega 9 sunt acizii cei mai intalniti in acest ulei. Acesti acizi grasi sunt folositori pentru noi, intrucat previn afectiunile inimii si ajuta la influentarea factorilor biologici ai organismului.
  • Uleiul de struguri contine cantitati importante de vitamina E, care este un antioxidant puternic si ajuta la intarirea membranelor celulelor.
  • Acest produs ajuta la intarirea sistemului imunitar si la asigurarea unei circulatii sanguine foarte bune.
  • Dupa orice operatie sau interventie chirurgicala sau rani suferite, uleiul reduce inflamarea acestor zone mai bine decat orice medicament.
  • Flavonoidele din acest ulei impiedica realizarea unor conexiuni intercelulare daunatoare organismului. Universitatea de stat din Oregon sustine faptul cum ca aceste flavonoide ajuta la impiedicarea realizarii legaturilor intre proteine, atat in ceea ce priveste fierul cat si alte metale din organism.
  • Semintele de struguri sunt un astringent natural si ajuta la intarirea pielii.
  • Semintele de struguri contin proanthocyanidins, care sunt antioxidanti foarte puternici si ajuta la prevenirea afectiunilor pe care le au razele soarelui asupra organismului si efectele radicalilor liberi.
  • Uleiul de struguri ajuta in acelasi timp si la vindecarea ranilor. Este bogat in acid linoleic, care este un acid gras esential in sanatatea pielii dar si membranelor celulare.
  • Acest ulei are proprietati hidratante foarte bune.
  • Uleiul de struguri este bogat in vitamine, minerale, si nu cauzeaza iritatii ale pielii.

Utilizarea uleiului pentru ingrijirea pielii

Multi oameni folosesc acest ulei pentru protectia pielii, de regula pentru hidratarea acesteia. Acest ulei poate fi gasit in multe produse cosmetice precum balsam de buze, creme, lotiuni, produse hidratante, dar si produse pentru protectia pielii impotriva razelor solare, chiar si unele produse pentru tratamentul parului continand acest ulei. Poti folosi uleiul pentru a ajuta la cresterea mai rapida a parului, precum si la facerea acestuia mai matasos. Datorita proprietatilor antioxidante, acest produs poate preveni imbatranirea prematura a pielii datorata actiunilor radicalilor liberi. In cazul in care doriti regenerarea anumitor tesuturi si recapatarea aspectului natural al pielii, folositi si ulei de tamanu ca si adjuvand al celui de struguri. Nu amestecati cele doua uleiuri ci folositi-le separat.

Uleiul de struguri poate asigura protectie si impotriva razelor de soare. Are proprietati astringente, ceea ce tonifica pielea. Acidul linoleic poate fi foarte util in tratarea afectiunilor pielii precum dermatita, eczeme sau acnee. Acidul linoleic ajuta la hranirea pielii precum si la repararea acesteia. Vitamina E, pe de alta parte, mentine pielea ferma si fina. Uleiul este absorbit foarte usor de catre piele si, astfel, poate trata arsurile solare, semnele de imbatranire, ridurile sau striatiile pielii.

Efecte secundare

Tratamentele pe termen scurt cu cantitati reduse de ulei de struguri nu prezinta nici un fel de efecte secundare. Profesionisti in sanatate ai Centrului Medical din cadrul Universitatii din Maryland chiar recomanda folosirea tratamentelor pe baza de ulei de struguri cel mult 12 saptamani.

Efectele secundare asociate uleiului de struguri pot include cresterea tensiunii arteriale, ameteli, dureri de cap, indigestie sau greturi, acestea fiind prezentate de rapoartele Centrului National al Medicinei Complementare Alternative. In rest fata de aceste simtome poti observa o uscare a scalpului, dar si o mancarime. Daca oricare din aceste simtome se agraveaza sau persista, trebuie neaparat sa consulti un medic pentru evaluare si tratament.

Oamenii alergici la struguri poate nu sunt capabili sa foloseasca acest ulei, iar cei care sunt sub tratament pentru scaderea tensiunii sanguine sau a colesterolului trebuie sa consulte un medic inainte de a folosi acest ulei. Folosirea uleiului de struguri poate fi foarte daunatoare si in cazul celor care iau medicamente pentru subtierea sangelui, intrucat poate cauza complicatii la acest nivel.

There are no products