ulei de Moringa

Ulei de Moringa, 30 ml

Ulei de Moringa pentru a preintampina imbatranirea pielii si impotriva caderii parului. Are proprietati antioxidante deosebite.

Mod de obtinere: prin presarea fara actiuni termice a semintelor de Moringa.

Provenienta: Tenerife

Prezentare: Lichid galbui, ambalat in flacoane de 30 ml.

Ulei de Moringa. 30 ml

Cod Produs: UM037 Categorie:

39,00 lei

Descriere

Uleiul de Moringa se obtine din semintele arborelui cu acelasi nume, si se mai numeste si ulei Ben datorita continutului sau de acid behenic. Acest ulei de moringa a fost mentionat ca fiind un ulei benefic inca din cartile medicale ale grecilor sau romanilor. Chiar si astazi acesta are utilizari atat de natura industriala cat si de natura sanitara sau culinara. In ceea ce priveste rolul pentru sanatate, acesta se foloseste pentru aplicari exterioare pe piele si in pregatirea alimentelor, fiind un ulei de gatit cu un gust si o aroma deosebita.

 moringa pudra

Provenienta

Acest ulei se obtine prin presarea semintelor arborelui de Moringa oleifera care este originar din dealurile de la poalele muntilor Himalaya. In acest copac cresc niste pastai foarte lungi in care gasim semintele foarte hranitoare. In ceea ce priveste frunzele acestui copac putem afirma ca sunt si ele foarte hranitoare, chiar mai mult decat spanacul. Semintele din care se obtine uleiul contin cantitati foarte mari de vitamina B si vitamina C, iar uleiul se poate extrage fie prin presare, asa cum se facea in vremurile vechi, fie cu ajutorul solventilor.

Exista mai multe variante de ulei de Moringa, acestea depinzand de arborele din care au fost luate semintele. Uleiul obtinut din semintele arborilor cultivati in zone diferite, precum India, Sri Lanka, Kenya, Malawi sau alte parti ale Africii, variaza din punct de vedere al valorilor nutritive sau proprietatilor. Exista mai multe tipuri de copaci din specia Moringa din care se poate obtine ulei, dar doar uleiul din specia Moringa oleifera poate fi numit ulei Ben.

Standarde – uleiul organic din seminte de Moringa nu ar trebui sa contina solventi periculosi precum hexanul.

Denumiri – uleiul de moringa mai este numit si ulei Ben sau ulei Behen.

Proprietati

Uleiul obtinut din seminte de Moringa are numeroase proprietati terapeutice datorita caracterului sau nutritiv.

  • Anti-oxidant – are foarte bune capacitati antioxidante.
  • Anti-inflamator – uleiul reduce inflamatiile exterioare dar si interioare.
  • Anti-imbatranire – uleiul asigura pielii nutritia de care are nevoie pentru a inlatura semnele imbatranirii.
  • Anti-microbian – in tari precum Sudan este folosit in mod traditional pentru a purifica apa inainte de a fi consumata intrucat omoara bacteriile.
  • Dezinfectant – poate fi utilizat pentru tratarea ranilor.
  • Complementar – este un foarte bun ulei complementar pentru amestecurile aromatice.
  • Hepatoprotectiv – ajuta la protejarea ficatului impotriva diverselor afectiuni.
  • Hidratant – este un foarte bun produs folosit pentru hidratarea pielii.
  • Conservant – acest ulei rezista rancezelii si poate fi folosit ca si conservant.
  • Exfoliant – inlatura celulele moarte ale pielii.
  • Baza pentru parfumuri – uleiul de moringa absoarbe si pastreaza foarte usor aromele altor uleiuri esentiale, a plantelor, florilor sau altor compusi, ceea ce il face o excelenta baza pentru parfumuri.

Culoare, gust si aroma

Uleiul de moringa are o culoare usor galbuie, este inodor si are un gust usor.

Ulei de moringa – Beneficii pentru sanatate

Acest produs ofera foarte multe beneficii pentru sanatate atat cand este folosit pentru uz extern, cat si pentru uz intern.

  • Un foarte bun hidratant

Uleiul din seminte de Moringa oleifera este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru hidratarea pielii si se poate aplica ca si ulei de masaj. Acesta ii da stralucire pielii fara a o face foarte grasa sau foarte uleioasa deoarece este absorbit foarte repede. Tot datorita puterii mare de hidratare este folosit destul de des si in realizarea cremelor sau produselor cosmetice. Efectul de hidratare se datoreaza cantitatii foarte mari de acid gras omega-9 care si catifeleaza pielea. Acidul behenic al uleiului, datorita proprietatilor sale, este folosit si pentru realizarea balsamurilor de par. Poate fi combinat cu ulei de zmeura pentru rezultate mai bune.

  • Alte beneficii pentru piele

In afara de hidratare, uleiul de moringa aduce multe beneficii pielii.

  1. Trateaza pielea uscata. Ajuta in cazul pielii iritate, a tratarii afectiunilor pielii printre care eczemele sau psoriazisul.
  2. Acneea este tratata cu acest ulei datorita proprietatilor sale anti-inflamatoare, dar si a celor de tratare a ranilor. Ajuta, astfel, in indepartarea cicatricilor acneice.
  3. Adauga stralucire pielii, care poate fi utila mai ales in cazurile in care aerul este uscat.
  4. Se poate aplica peste cicatricile cauzate de rani, arsuri, operatii sau zgarieturi, iar amestecat cu ulei de tamanu ajuta la diminuarea vizibilitatii acestora.
  5. Trateaza infectiile fungice datorita functiei anti-fungice pe care o are mai ales impotriva afectiunilor precum picior de atlet, pecingine sau mancarimi.
  6. Anti-imbatranire – aplicarea uzuala a uleiului reduce aparitia ridurilor sau a cearcanelor. Poate fi amestecat cu produse astrigente precum gelul de aloe vera sau nuci pentru a tonifia pielea.
  • Uleiul de Moringa pentru par

Beneficiile pe care le are pentru par sunt la fel de importante precum si cele pe care le are pentru piele finnd un foarte bun balsam pentru par. Acest ulei poate fi incalzit si folosit precum balsamul de par ce poate trata aproape orice afectiune a acestuia. Tratamentul cald ajuta la hidratarea parului, hranirea radacini firului de par, indepartarea matretii, dar si protectia impotriva iritatiilor scalpului. Dupa efectuarea acestui tratament parul poate fi mult mai usor de aranjat, are un aspect sanatos si este mult mai stralucitor. Concomitent cu aceste beneficii, uleiul ajuta la intarirea firului de par si a radacinii ceea ce duce la scaderea cantitatii de par pierdut si la prevenirea varfurilor despicate.

  • Sanatatea ficatului

Uleiul de moringa a fost identificat ca fiind un foarte bun ajutor in protejarea ficatului de diferitele afectiuni cauzate de toxine. Ficatul afectat de boli semnalizeaza acest lucru iar nivelurile de ser ALT si AST ajuta la monitorizarea ficatului. Studiul utilizarii uleiului ca un protector al ficatului a demonstrat faptul ca utilizarea in alimentatie scade nivelurile de ser ALT si AST din ficatul afectat de toxine. Cu alte cuvinte acest ulei poate fi folosit de cei ce au probleme cu ficatul, mai ales de cei ce sufera de hepatita B sau al caror ficat a fost afectat de medicamente.

  • Tratament reumatic

Aplicat articulatiilor care dor, acest ulei este un foarte bun tratament anti-reumatic. In utilizare el poate fi aplicat pur si simplu sau cu ajutorul faselor sau compreselor si trateaza inflamatiile si umflaturile ceea ce ajuta si la calmarea durerilor.

  • Calmarea isteriilor

Uleiul de Moringa este folosit pentru calmarea starilor de isterie, sau a unor stari emotionale necontrolate sau instabile. Aceasta este una dintre utilizarile sale traditionale.

  • Sanatatea gingivala

Masarea gingiilor cu acest ulei reduce inflamatiile acestora si ajuta si la unele afectiuni paradontozice.

Utilizari casnice

Acestea sunt cateva probleme rezolvate cu remedii care au in compozitie ulei de moringa.

  • Ajuta somnul – masarea tamplelor sau a scalpului cu un amestec de ulei de moringa si 3-4 picaturi de ulei de lavanda reduce irascibilitatea si da stare de somnolenta.
  • Exfolierea – amestecat cu ulei de masline in cantitati egale si cu cateva cuburi de zahar, actioneaza foarte bine ca un scrub.
  • Unghiile – inmuierea unghiilor in ulei de moringa le face mult mai maleabile dar si mult mai usor de intretinut, impiedicandu-le sa devina uscate si sa ia forme anormale.
  • Parfum – poti adauga uleiul esential preferat in ulei de moringa si obtii in acest fel un parfum propriu, din care poti folosi foarte usor 2-3 picaturi.

Alte utilizari

Acest ulei a avut foarte multe utilizari inca de la prima sa obtinere. Iata cateva utilizari a uleiului organic de moringa oleifera.

Sapun – este utilizat in fabricarea sapunului datorita efectelor de curatare si hidratare a pielii.

Parfum – acesta este poate cea mai buna baza naturala pentru parfumuri. Uleiul de moringa a fost indragit de civilizatiile antice pentru acest aspect iar astazi acesta este principalul sau rol comercial.

Lubrifiere – foarte multa lume il utilizeaza pentru lubrifierea diferitelor parti ale mecanismelor, masinilor sau ceasurilor, acest lucru se datoreaza si lipsei de miros, dar si faptului ca nu rancezeste.

Gatit – uleiul de moringa este un ulei foarte bun pentru gatit. Este utilizat pentru a prajii alimentele in adancime intrucat temperatura sa de ardere este de aproximativ 200 grade Celsius. In multe locuri acest ulei din seminte de moringa este preferat pentru a asezona salatele.

1 recenzie pentru Ulei de Moringa, 30 ml

  1. Un produs excelent care, desi este disponibil la un pret destul de mare, are beneficii multiple asupra sanatatii.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

There are no products