Ulei de Crin Alb

Ulei de Crin Alb, 50 ml

Ulei de Crin Alb – un produs ideal pentru hidratarea pielii, fara sa produca efecte adverse precum iritatiile. Este un aliat de nadejde in reducerea petelor ce apar odata cu inaintarea in varsta.

Metode de obtinere: prin macerarea in ulei de floarea soarelui rafinat

Provenienta: Franta

Prezentare: In flacoane de 50 ml, fara atomizor. Este limpede, fiind galbui la culoare si avand un miros aparte.

Ulei de Crin alb, 50 ml

Cod Produs: UM030 Categorie:

19,50 lei

Descriere

Cu totii suntem familiari cu imaginea crinului alb, o planta maiestuoasa, cu un miros deosebit, chiar una dintre cele mai bune pentru cadouri si dovezi de afectivitate. Putina lume stie insa ca acesta planta are si importante proprietati medicale, fiind utilizata si in industria cosmetica. Si chiar daca se poate folosi si bulbul de crin alb, cel mai des se foloseste uleiul de crin alb, acesta pastrand toate proprietatile benefice, insa intr-o cantitate si intr-o forma care il face mult mai folositor si usor de utilizat.

Crin Alb

Acesta este folosit in medicina naturista de foarte mult timp, capacitatea sa de a trata taieturile, pielea iritata sau crapata, dar si pigmentarea nenaturala a acesteia fiind bine cunoscuta. Insa, relativ recent a inceput sa fie utilizat in industrica cosmetica, iar uleiul de crin alb a inceput sa fie un produs des intalnit in farmaciile naturiste.

Provenienta

Crinul alb este o planta destul de raspandita in Europa si in Asia iar in multe tari este considerata a fi chiar o planta nobila. Si acest lucru se intampla atat datorita aspectului ei deosebit, care simbolizeaza puritatea si frumusetea, cat si a proprietatilor sale medicale recunoscute de secole. Majoritatea culturilor care valorizeaza crinul il asociaza pe acesta cu puritatea sufleteasca si speranta, dar si cu dreptatea, iar beneficiile sale asupra sanatatii umane nu fac decat sa accentueze si mai puternic o astfel de simbolistica.

O buna parte a uleiului de crin alb existenta pe piata este extrasa cu ajutorul unor solventi chimici si poarta numele de ulei absolut. Insa, nu tot uleiul este asa. Cel mai bun pentru sanatate este cel esential, iar acesta este si mai rar. In extragerea acestuia nu se utilizeaza caldura si solventi chimici, ci doar munca manuala si ulei de floarea soarelui sau de palmier (in functie de zona in care se desfasoara procesul). Florile de crin sunt puse la macerat in ulei pur de floarea soarelui, acesta absorbind uleiurile aromate din floarea de crin. Dupa ce uleiul de floarea soarelui este saturat cu esentele crinului, cele doua uleiuri sunt separate, ramanand in urma doar uleiul de crin. Procesul este unul destul de dificil si necesita o cantitate mare de flori de crin, dar rezultatele sunt unele extraordinare.

Proprietati

Uleiul astfel rezultat este o substanta lichida si subtire, de culoare galbuie si cu un miros specific, diferit totusi de cel al florilor de crin. Uleiul de crin are o varietate de utilizari, in special protejand si vindecand pielea afectata de crapaturi, eczeme sau iritatii, dar si de pete cauzate de diverse boli ale organelor interne. Uleiul de crin alb, in ciuda proprietatilor sale benefice, nu este recomandat si pentru uzul intern.

ulei de crin alb bio

In ceea ce priveste substantele continute de acest ulei de crin alb, se remarca acidul linoleic (Omega 6) si cel oleic (Omega 9), acidul  palmitic, acidul  stearic, fitosterolii, etiolinele, tocoferolii. O parte din acesti compusi au rol de antioxidanti, dar si de emolienti pentru piele, conducand la hidratarea acesteia.

Ulei de Crin Alb – Beneficii asupra sanatatii

Aproape toate partile plantei de crin alb pot fi utilizate, intr-o forma sau alta, pentru tratarea unor afectiuni foarte diverse, de la boli de inima, infectii sau gripa, la disfunctii cauzate de stres. Crinul alb poate fi utilizat sub forma de infuzii, tincturi, lapte sau ulei, urmand insa a fi prezentate doar utilizarile uleiului de crin alb, deoarece acestea sunt cele mai multe, majoritatea avand un efect benefic, direct asupra pieii.

  • Hidrateaza si emoliaza orice tip de piele

Uleiul de crin alb este recunoscut pentru proprietatile sale hidratante si tocmai de aceea este un ingredient central in prepararea unui numar destul de important de produse cosmetice de ultima generatie. Daca nu doriti insa sa le utilizati pe acestea, puteti apela fara probleme si la uleiul natural de crin alb, acesta gasindu-se in majoritatea farmaciilor.

Prin simpla aplicare si masare usoara a fetei, gatului sau a pieptului, efectele acestuia se vor vedea in decurs de 1-2 saptamani, pielea devenind mai moale si mai catifelata. Acest produs ajuta la pastrarea mai indelungata a apei la nivelul tegumentului, ceea ce contribuie la un nivel optim de hidratare. Uleiul de crin alb poate fi utilizat si in timpul bailor sau dupa o baie, dar si pentru tratamentul cutelor care pot sa apara la nivelul coatelor, acesta fiind potrivit pentru orice tip de piele, chiar si pentru cea care este destul de sensibila.

  • Are rol in tratarea taieturilor si a crapaturilor din piele

Specialistii care practica medicina traditionala utilizeaza uleiul de crin alb ca pe un remediu comun in tratarea taieturilor, ranilor si a crapaturilor care pot sa apara la nivelul pielii. Este necesara tamponarea usoara a uleiului peste zonele afectate, pentru ca acestea sa se vindece mai repede si sa doara mai putin. La fel se intampla si cu zonele iritate sau cu cele pe care apar pete rosii sau pete aparute din alte motive, prevenind, in acelasi timp, si aparitia ulterioara a crapaturilor pielii de pe maini sau de pe picioare.

  • Elimina petele aparute pe fond hepatic si de batranete

Pentru persoanele in varsta sau pentru cele care sufera din cauza unor afectiuni ale ficatului, poate fi destul de comun ca pielea lor sa fie invadata de aparitia unor pete nedorite si cu un aspect estetic foarte suparator. Uleiul de crin alb se adreseaza in special acestor tipuri de pete, deoarece emoliaza pielea si o face mult mai rezistenta la astfel de afectiuni. Compusii naturali din uleiul de crin alb patrund foarte adanc in piele si din acest motiv pot sa redea aspectul sau natural si sa elimine petele. De asemenea, refac pigmentul natural al pielii si contribuie la eliminarea compusilor care distrug legaturile dintre celule. Uleiul de crin alb este un ajutor activ si in lupta impotriva tumorilor si a ulcerelor, si chiar si arsurilor (desi in acest caz raman si cicatrici in urma). Este indicat sa fie folosit impreuna cu un ulei de trandafir pentru a trata si cauzele nu doar efectele. Acest ulei de trandafiri ajuta cu succes la tratarea afectiunilor hepatice si biliare, prevenind pe viitor reaparitia petelor.

  • Proprietati anti imbatranire

Uleiul de crin alb este foarte bogat in antioxidanti si vitamine, ceea ce conduce la un grad superior de protectie impotriva imbatranirii pielii. Aplicarea regulata de ulei la nivelul fetei face ca ridurile sa se observe mai putin, la fel si pigmentarile cauzate de varsta. Pielea este mai bine hranita, asa ca isi pastreaza aspectul tineresc, moale si catifelat pentru un timp cat mai indelungat.

  • Protectie impotriva soarelui

Crinul alb contine filtre imptriva razelor UV si, de aceea, uleiul rezultat din macerarea florilor poate sa fie utilizat zilnic precum un hidratant care sa protejeze corpul impotriva radiatiilor care cauzeaza aparitia petelor pe piele. Un ingredient natural din ulei impiedica crearea melaninei (pigmentul responsabil pentru aparitia unor astfel de pete) ca efect al razelor soarelui, dar si a imbatranirii sau a unor schimbari hormonale.

Utilizare

Cea mai simpla metoda de utilizare a uleiului de crin alb este in starea sa naturala, prin simpla masare a zonelor care se doresc a fi protejate sau hidratate. Acesta are un miros foarte placut si este absorbit cu mare viteza, asa ca nu trebuie sa se insiste foarte mult, pentru a nu se afecta si mai mult portiunile respective. Acesta poate fi folosit si in urma bailor, pentru masaj corporal complet sau in locul unei creme de protectie impotriva radiatiilor solare.

Uleiul de crin alb face insa parte si din numeroase creme si lotiuni pentru corp care se gasesc in special in farmaciile naturiste. Pintre acestea se numara diverse creme de zi si de noapte, unguente calmante pentru ten, produse antipigmentare, unguente pentru ingrijirea mainilor si a pielii imbatranite. Uleiul de crin se potriveste oricarui tip de piele, chiar si celor mai sensibile, insa, daca alegeti sa utilizati un alt preparat care doar contine ulei de crin alb, este bine sa cunoasteti dinainte si efectele pe care le pot avea celelalte ingrediente pentru a evita orice neplaceri.

Contraindicatii

Uleiul de crin alb nu are contraindicatii, neinteractionand negativ cu nicio afectiune. Cu toate acestea, pentru siguranta utilizatorului, se recomanda ca acesta sa evite utilizarea interna a acestui produs. De asemenea, el nu trebuie aplicat la nivelul ochilor si a altor zone sensibile ale corpului. Femeile insarcinate si copiii sub 7 ani ar trebui sa consulte medicul in legatura cu administrarea uleiului de crin alb.

De asemenea, poate sa apara si pericolul alergiei la acest produs, astfel incat, inainte de utilizarea generala, este bine ca uleiul sa se administreze pe o mica suprafata a pielii, pentru a se verifica efectele acestuia in urmatoarele 24 de ore. Daca apare inrosirea, iritatiile si mancarimile, trebuie sa incetati administrarea uleiului de crin alb.

Cu alte cuvinte, uleiul de crin alb poate reprezenta o binecuvantare pentru toate persoanele care sufera din cauza unor afectiuni ale pielii, asa cum sunt petele, dar si din cauza unui ten uscat sau gras. Administrearea acestuia este una foarte usoara si practic nu exista contraindicatii. In plus, pentru a avea grija de cat mai multe parti din organism, specialistii recomanda folosirea mai multor parti ale plantei. Aceste remedii se gasesc din belsug in farmaciile de profil si, chiar daca nu doriti sa utilizati produsele pure, puteti sa apelati la cosmetice care au in componenta lor aceste ingrediente.

There are no products