Ulei de Cocos

Ulei de Cocos BIO

Ulei de cocos Un produs utilizat pentru o buna ingrijire atat a parului cat si a pielii. Ajuta la o imbunatatire a sistemului imunitar, cat si la inlaturarea mai multor afectiuni.

Metode de obtinere: prin presarea la rece a miezului nucilor de cocos

Provenienta: Filipine

Prezentare: lichid translucid care, la temperaturi sub 24 grade se solidifica, iar peste aceasta valoare devine putin tulbure. Are un miros placut. Vine in flacoane de 100 ml fara atomizor.

Ulei de Cocos BIO, virgin 100 ml

Cod Produs: UM005 Categorie:

15,00 lei

Descriere

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de cocos sunt legate de ingrijirea parului, ingrijirea pielii, eliberarea de stres, mentinerea unui nivel optim al colesterolului, dietele pentru slabit, dezvoltarea sistemului imunitar, asigurarea unei bune functionari ale sistemului digestiv si a metabolismului. De asemenea, acesta ajuta la rezolvarea afectiunilor renale, cardiace, tensiune arteriala, diabet, HIV, cancer, precum si intarirea dintilor si a sistemului osos. Aceste beneficii ale uleiului se pot atribui prezentei acidului lauric, acidului capric si celui caprilic, precum si proprietatilor acestora de a fi antimicrobieni, antioxidanti, antifungici si antibacterieni.

Ulei de cocos bio

Uleiul de cocos este utilizat cu precadere in tarile tropicale, in special in India, Sri Lanka, Thailanda, Filipine, etc., acestea avand o productie foarte buna de ulei de cocos. La un moment dat, acest ulei a fost popular si in tarile din vest, precum Statele Unite si Canada dar, in ani ’70, producatorii de ulei de porumb si cei de ulei de soia au tinut o adevarata propaganda impotriva utilizarii acestui ulei. Uleiul a fost considerat daunator organismului pana in anii 2000 datorita continutului de grasimi saturate, iar dupa acest an oamenii au inceput sa puna intrebari cu privire la continutul si efectele uleiului de cocos asupra organismului. Aceste efecte vor fi prezentate in randurile urmatoare.

Cum foloseste corpul nostru acidul lauric

Corpul uman converteste acidul lauric in monolaurin, care se crede a fi foarte folositor in confruntarile organismului cu virusurile si bacteriile care cauzeaza afectiuni precum herpesul, gripa, citomegalovirus si chiar HIV. Acesta ajuta, de asemenea, in lupta cu bacteriile daunatoare sau chiar giardia lamblia.

Ca un rezultat al acestor beneficii pentru sanatate, chiar daca modul de actiune al acestuia nu a fost niciodata cunoscut, uleiul de cocos a fost si este foarte utilizat in sistemul medical traditional indian, Ayurveda. Centrul de studiere a cocosului a intocmit o lista cu potentialele beneficii ale uleiului atat in medicina traditionala, cat si in cea moderna. Inainte de a trece la beneficiile pe care le aduce organismului, trebuie mai intai sa intelegem compozitia acestuia.

Compozitia acestui ulei de cocos

Mai mult de 90 % din ulei sunt grasimi saturate, dar nu trebuie sa te ingrijorezi, acest lucru nu este atat de rau pe cat suna. Pe langa aceste grasimi mai avem si cativa acizi grasi, monosaturati si polisaturati. Uleiul pur de cocos nu are o compozitie diferita.

  • Acizi grasi saturati – majoritatea dintre acestia sunt trigliceride care se asimileaza foarte bine in organism. Acidul lauric este prezent in cantitatea cea mai mare in acest ulei cu un procent de peste 40%, urmat de acidul capric, caprilic, miric si acidul palmitic.
  • Acizi grasi polisaturati – acidul linoleic.
  • Acizi grasi monosaturati – acidul oleic.
  • Polifenoli – cocosul contine acid galic, cunoscut si ca acid fenolic. Acesti polifenoli sunt responsabili pentru aroma si gustul uleiului virgin de cocos.
  • Derivati ai acizilor grasi – betaina, etanolamida, esteri grasi, monogliceride, polisorbati, poliesteri.
  • Cloruri, alcooli grasi si derivati ai alcoolilor grasi.
  • Vitamina E, vitamina K si minerale precum fierul.

Ulei de cocos – Beneficiile pentru sanatate

Ingrijirea parului

Uleiul de cocos este unul dintre cei mai buni nutrienti pentru par. Acesta ajuta parul sa creasca mai repede, mai sanatos si ii ofera stralucire. De asemenea, ajuta la reducerea pierderilor proteinelor, pierdere ce duce la un aspect nesanatos al parului, dar si la diverse afectiuni.

Acest ulei de cocos este foarte utilizat in cultura indiana pentru a ingriji parul. Majoritatea oamenilor din aceste tari aplica uleiul de cocos direct pe par dupa spalare. Este un foarte bun balsam pentru acesta si ajuta la regenerarea parului, asigurand proteinele necesare regenerarii si repararii acestuia. Studiile au indicat faptul ca uleiul de cocos asigura o protectie foarte buna impotriva diverselor afectiuni.

Prin masarea regulata a scalpului, cu ulei de cocos, ii poti asigura acestuia o buna protectie impotriva matretii, chiar daca suferi de o afectiune cronica a unui scalp uscat. Acesta ajuta si la o protectie a scalpului si parului impotriva paduchilor si a oualor acestora.

Uleiul de cocos este folosit astfel la intretinerea parului, precum si la fabricarea balsamului de par impotriva matretii sau a cremelor pentru intretinerea pielii. Uleiul de cocos este utilizat, in mod normal, doar printr-o aplicare externa.

Afectiunile inimii

Exista foarte multe credinte si opinii gresite cum ca acest ulei nu este bun pentru inima, datorita continutului mare de grasimi saturate. In realitate, uleiul de cocos este bun pentru sanatate. Acesta contine aproximativ 50% acid lauric care ajuta la protejarea inimii impotriva numeroaselor afectiuni, printre care nivelul crescut al colesterolului dar si al tensiunii arteriale. Grasimile saturate nu sunt daunatoare precum cele din alte uleiuri vegetale si nu duc la cresterea nivelului de colesterol rau, ba chiar reduc riscul aparitiei unor afectiuni ale vaselor de sange sau a aterosclerozei.

Ingrijirea pielii

Uleiul de cocos este si un excelent ulei pentru masaj. Acesta actioneaza ca un hidratant pentru orice fel de piele sau ten. Beneficiile sale asupra pielii sunt comparabile cu a uleiurilor minerale. Din fericire, spre deosebire de uleiul mineral, riscurile de aparitie a efectelor secundare sunt minime sau chiar nule. Astfel, acest ulei este solutia perfecta pentru a preveni uscarea pielii sau craparea acesteia. De asemenea, ajuta la eliminarea si prevenirea semnelor de imbatranire precum ridurile. Un alt beneficiu este cel de tratare si prevenire a psoriazisului, dermatitei, eczemelor sau altor infectii ale pielii datorita proprietatii sale antioxidante. Acestea sunt motivele principale pentru care uleiul de cocos este un ingredient de baza pentru fabricarea numeroaselor produse pentru ingrijirea corpului, fie ca vorbim de sapun, creme sau lotiuni.

Diete

Uleiul de cocos este foarte util in cadrul dietelor pentru slabit. Acesta contine acizi grasi care ajuta la eliminarea grasimii excesive. Totodata, ajuta in functionarea sistemului digestiv, a glandei tiroide, a sistemului endocrin, precum si la accelerarea metabolismului prin diminuarea stresului la care este supus pancreasul, astfel se ard mai multe grasimi si scade si greutatea. Prin urmare, cei care locuiesc in zonele tropicale si folosesc in mod uzual uleiul de cocos pentru prepararea alimentelor, nu sunt supraponderali si nici obezi.

Imunitatea

Uleiul de cocos este bun pentru sistemul imunitar, intarindu-l, deoarece contine lipide antimicrobiene, acid lauric, capric si caprilic care au proprietati antifungice, antimicrobiene, antivirale sau antibacteriene. Corpul uman converteste acidul lauric in monolaurin, acesta dovedindu-se si in cadrul unor studii ca fiind foarte eficient in lupta organismului cu virusurile si bacteriile care cauzeaza boli precum herpesul, gripa sau chiar HIV-ul. Uleiul de cocos ajuta si in cazul combaterii bacteriilor daunatoare ca giardia lamblia sau cele protozoare.

Digestia

Beneficiile pe care uleiul de cocos le aduce organismului se datoreaza si folosirii acestuia ca ulei de gatit. Uleiul de nuca de cocos ajuta la imbunatatirea sistemului digestiv si previne diverse probleme stomacale si legate de digestie precum sindromul colonului iritabil. Grasimile saturate prezente in acest ulei au proprietati antimicrobiene si ajuta in combaterea bacteriilor, ciupercilor si alti paraziti care pot cauza indigestie. Acesta ajuta, de asemenea, la absorbtia altor nutrienti precum vitaminele, mineralele si aminoacizii.

Candida

Nuca de cocos s-a demonstrat ca ajuta la prevenirea si tratarea candidei. Aceasta ajuta la tratarea inflamatiilor atat interne cat si externe cauzate de candida. Capacitatea sa de a hidrata ajuta la prevenirea crapaturilor pielii sau exfolierii acesteia. Spre deosebire de tratamentele farmaceutice pentru candida, efectele uleiului de cocos nu sunt bruste, ceea ce ii ofera persoanei care il foloseste posibilitatea de a putea preveni unele reactii adverse ale organismului precum reactiile Herxheimer. In cazul tratarii acestor afectiuni, oamenii ar trebui sa foloseasca gradual uleiul de cocos, sa nu inceapa direct cu o cantitate foarte mare.

Cunoscuta ca si Systemic Candidiasis, este o afectiune destul de grava cauzata de dezvoltarea drojdiei Candida Albicans in stomac. Drojdia este mai mult sau mai putin prezenta in organismul uman, mai exact in stomac, dar nu afecteaza sanatatea atata timp cat cresterea acesteia este controlata de bacteriile benefice prezente si ele in stomac. Exista numeroase cauze ale cresterii acestei drojdii precum scaderea volumului unei anumite bacterii benefice sau utilizarea antibioticelor care elimina si bacteriile benefice. Alte motive pentru dezvoltarea Candidei sunt utilizarea excesiva a laxativelor sau a medicamentelor pentru spalarea stomacului precum si ingerarea accidentala a unor otravuri sau substante toxice.

Simptomele candidei – simtomele acestei afectiuni sunt reprezentate de prezenta infectiilor aparatului genital, ale sistemului urinar, ale stomacului si intestinelor, ale nasului, urechii sau gatului, de uscarea si craparea pielii, inflamarea organelor interne, dar si a pielii, pete si exfolieri ale pielii, disfunctionalitati ale sistemului digestiv, ale sistemului excretor, dar si afectiuni ale parului si unghiilor.

Aceasta afectiune este foarte frecventa in Europa si America, posibil datorita climei umede si reci, a modului de preparare a alimentelor, de depozitare si consumare. In aceste locuri, majoritatea alimentelor sunt procesate si conservate, iar in aceste procese se foloseste drojdie. De exemplu, aceste culturi se bazeaza foarte mult pe produse precum painea, alte produse de panificatie coapte, branza sau chiar vin si produse alcoolice. Acizii grasi prezenti in uleiul de cocos sunt foarte eficienti in combaterea efectelor acestor produse sau alimente care pot ajuta la dezvoltarea Candidei.

Acidul capric este un acid gras de clasa medie care are proprietati antimicrobiene, antivirale si antifungice. Este acelasi acid gras care se regaseste si in laptele mamar si care protejeaza bebelusul de infectii bacteriene, fungice sau virale. Prezenta sa in organism este foarte buna si actioneaza cu ajutorul unor enzime prezente in unele bacterii care il trasnforma intr-un agent puternic antimicrobian, monocaprin. O utilizare sistematica a uleiului de cocos poate combate Candida, iar acidul capric este foarte util in combaterea drojdiei.

Acidul capric, acidul caproic, acidul miristic si cel lauric sunt componente ale uleiului de cocos si au proprietati antimicrobiene si antibacteriene, odata introduse in alimentatie putand ajuta la eliminarea candidei albicans. Acidul lauric este o grasime saturata care reactioneaza cu enzimele si se transforma in monolaurin care are rolul de a ucide ciupercile si germenii.

Infectiile si tratamentul

Cand este aplicat in anumite zone afectate, uleiul de cocos formeaza un strat chimic protector a zonei infectate de agenti externi precum praful, ciupercile, bacteriile sau virusurile. Uleiul de cocos este foarte eficient si impotriva zgarieturilor intrucat ajuta la accelerarea procesului de vindecare a tesuturilor afectate.

Infectiile – acest ulei este foarte eficient impotriva unei game variate de infectii datorita prprietatilor sale antifungice, antibacteriene, antivirale. In concordanta cu studiile Centrului de Cercetare a Cocosului, acest ulei ucide virusuri care pot cauza gripa, herpes, hepatita, SARS  ori alte riscuri. Acesta ucide si bacteriile care cauzeaza ulcerul, infectiile gatului, infectiile tractului urinar, pneumonia sau gonorea. In cele din urma, este de spus si faptul ca uleiul de cocos ajuta la eliminarea ciupercilor si drojdiei care cauzeaza viermi inelati, piciorul de atlet sau eruptiile cauzate de scutece.

Altele

Uleiul de cocos este foarte recomandat pentru o gama foarte variata de afectiuni, prezentate in cele ce urmeaza.

  • Ficat – prezenta acizilor grasi si a trigliceridelor ajuta in prevenirea bolilor ficatului, intrucat acele substante care pot cauza afectiuni sunt transformate in energie in momentul in care ajung in ficat si, astfel, se reduce si riscul de a se acumula grasime pe acesta.
  • Rinichi – uleiul de cocos ajuta la protectia rinichilor si la diminuarea si dizolvarea pietrelor formate la rinichi.
  • Pancreatita – se crede ca acest produs ajuta pancreasul si este benefic la tratarea pancreatitei.
  • Stresul – calmarea stresului se poate face prin aplicarea unei cantitati de ulei pe scalp si masarea usoara a acestuia.
  • Diabet – acest produs ajuta si la controlul cantitatii de zahar din sange sau la secretia de insulina, de asemenea ajuta la prevenirea si tratarea diabetului.
  • Oasele – cum am mentionat si in randurile de mai sus, uleiul de cocos ajuta corpul sa absoarba mult mai bine si mai usor mineralele importante precum calciu si magneziu, minerale care ajuta la dezvoltarea si sanatatea sistemului osos. Acest ulei este foarte util pentru femeile ce sufera de osteoporoza in a doua parte a vietii.
  • Dantura – calciul este important si pentru dinti, intrucat absorbtia acestuia este sporita de uleiul de cocos, fapt ce ajuta la sanatatea dintilor.
  • HIV si cancer – este studiat in prezent si aspectul privind reducerea sensibilitatii persoanelor suspecte de HIV si cancer. Cercetarile preliminarii au aratat unele date pozitive cu privire la efectul uleuiului de cocos asupra acestor boli.

In cele din urma, trebuie precizata si utilizarea acestui ulei de catre atleti pentru a le spori performantele, cei care fac fitness pentru asigurarea unei cantitati suplimentare de energie sau cei care tin o dieta. Motivele pentru care este folosit in acest scop se datoreaza cantitatii mici de calorii pe care uleiul le contine comparativ cu alte uleiuri. Grasimile putine sunt convertite foarte usor in energie si, astfel, nu lasa sa se acumuleze cantitati de grasime pe principalele vase de sange sau la inima.

De ce este uleiul de cocos solid? Spre deosebire de majoritatea uleiurilor, acest ulei are un punct de topire de aproximativ 24 – 25 grade celsius (76-78 grade Fahrenheit), asadar, la temperatura camerei acest ulei este in stare solida. Daca achizitionezi o sticla de ulei de cocos si acesta este solid, nu inseamna in mod neaparat ca acesta este expirat sau stricat, acesta este de regula in forma solida si nu trebuie tinut in frigider.

Cum se utilizeaza uleiul de cocos? Daca folosesti uleiul de cocos pentru afectiuni exterioare, in special pentru intretinerea podoabei capilare, poti doar incalzi si aduce acest ulei in forma lichida, dupa care se poate aplica pe par. Aducerea sub forma lichida se poate face fie tinand recipientul in apa calda sau soare, fie tinandu-l deasupra focului, dar in nici un caz prin incalzirea la cuptorul cu microunde. Daca vrei sa folosesti uleiul pentru administrare interna, poti pur si simplu sa inlocuiesti untul sau uleiul din salate cu ulei de cocos. De retinut este faptul ca nu trebuie sa inlocuiesti total si brusc celelalte uleiuri intrucat poti pierde beneficiile pe care acestea le pot avea.

Se poate folosi pentru gatit? Uleiul de cocos poate fi folosit la prepararea alimentelor, lucru facut cu precadere de populatiile tarilor tropicale.

Daca nu imi place gustul acestui ulei? Incearca sa folosesti uleiul de cocos intr-o gama variata de retete, dar daca ti se face rau cand il consumi, nu forta nota prin continuarea folosirii acesuia. Cum se poate intampla cu orice produs alimentar, si cocosul poate sa cauzeze alergii, caz in care nu trebuie sa consumi nici un produs din cocos, astfel nici uleiul.

Tipuri de ulei de cocos

In comert se cunosc 6 varietati de baza a uleiului de cocos. Acestea sunt ulei pur de nuca de cocos, ulei de nuca de cocos organic, ulei de nuca de cocos rafinat, ulei de nuca de cocos organic si virgin si ulei de nuca de cocos extra virgin.

Ulei de nuca de cocos pur – acesta este cel mai cunoscut si cel mai folosit. Este extras din miezul uscat de nuca de cocos care mai este numit si copra. Este brut, nerafinat si fara nici un fel de aditiv, fiind extras prin presarea la rece a miezului in prese traditionale. Uleiul pur de cocos are aplicatii multiple precum ulei pentru masaj, ulei pentru par, dar si utilizari cosmetice, medicinale si industriale.

Ulei rafinat de nuca de cocos – acesta este numit uneori ulei de cocos RBD (refined – bleached – deodorized/rafinat – decolorat – dezodorizat). Cum sugereaza si numele, aceasta categorie de ulei este obtinuta prin rafinare mecanica sau chimica prin care este inlaturat mirosul, culoarea si este subtiat si bogat doar in grasimi saturate.

Ulei de cocos virgin – acest ulei este un derivat al laptelui de cocos prin procese precum fermentatie, separare centrifugala sau utilizarea unor enzime. Grija in acest proces este de a folosi o cantitate de caldura cat mai mica. Produs in acest mod, uleiul are cel mai bun gust si cel mai bun miros si este bogat in antioxidanti sau acizi grasi. Acesta are, de asemenea, si foarte bune proprietati antimicrobiene, fiind cea mai respectata si de incredere varianta de ulei de cocos.

Ulei de nuca de cocos organic – acesta este extras din nucile de cocos care sunt cultivate in plantatii ce folosesc ingrasamant organic si nu utilizeaza nici un fel de chimicale nici in cultivarea si nici in producerea sa. Acest ulei este si el foarte apreciat si este folosit cu precadere in numeroase produse cosmetice precum sapunurile organice, creme sau lotiuni organice pentru piele, dar si in alimentatie, avand snacks-uri organice sau alte mii de gustari similare. Exista unele programe ecologice, cat si autoritati care certifica utilizarea uleiului organic de cocos, intre acestea fiind Global Organic Textile Standards (GOTS), USDA National Organic Program (NOP), European Organic Regulations (EU 2092/91), Export Certificates for Japan (JAS Equivalent), Indian National Programme for Organic Production (NPOP), Quebec Organic Reference Standard (CAAQ), Bio Suisse Standards, IOFAM Basic Standards, ECOCERT.

Uleiul de nuca de cocos organic si virgin – aceasta categorie este, de fapt, un ulei virgin de nuca de cocos care se obtine din nuci de cocos organice, prin metode organice. Acesta este probabil cel mai curat si cel mai pur ulei de cocos pe care ni-l putem imagina.

Ulei de nuca de cocos extra virgin – printre celelalte categorii de ulei de cocos, acesta este cel mai controversat si cel mai contestat, intrucat existenta sa este pusa sub semnul intrebarii iar numele este destul de greu de explicat. Autoritatile ezita cu privire la obtinerea acestui ulei sau la standardizarea sa, prin urmare mai necesita unele cercetari.

Proprietatile uleiului de cocos nu difera functie de varietatea acestora, ci raman aceleasi, in acest sens ar fi bine sa analizezi si sa iei o decizie corecta atunci cand trebuie sa cumperi ulei de cocos.

Uleiul de cocos ca si ulei complementar – acesta este foarte eficient ca si ulei complementar si este foarte folosit in aromoterapie, in medicina traditionala indiana si chinezeasca sau in orice tratament ce include masajul. De regula, uleiurile complementare sunt acele uleiuri folosite pentru a facilita absortia proprietatilor unor alte uleiuri esentiale sau vegetale de catre piele. Fiind foarte usor absorbit de catre piele si faptul ca nu rancezeste si nici nu permite celorlalte uleiuri cu care este amestecat sau altor produse medicinale sa se altereze fac ca acesta sa fie un excelent ulei complementar. Datorita proprietatilor sale antifungice si antimicrobiene, produsele medicinale cu care este amestecat protejeaza impotriva interactiunilor microbiene sau bacteriene. In unele tari, aceste uleiuri sunt foarte scumpe, dar in tarile tropicale acestea sunt ieftine si sunt permisibile tuturor persoanelor atat pentru utilizarea ca ulei de baza, cat si  ca ulei complementar.

Extragerea uleiului de cocos

Presarea la rece este una dintre metodele cele mai utilizate pentru a obtine uleiul de cocos. Calitatea uleiului, dar si cantitatea acestuia, depinde foarte mult de modalitatea de obtinere. In principiu, exista doar doua metode principale de obtinere a uleiului de cocos, prima este prin presarea miezului la rece si a doua este prin fierberea laptelui de cocos proaspat. Intrucat fierberea sau orice supunere la temperaturi ridicate afecteaza compozitia uleiului, distrugand componentele valoroase si nutrientii, se recomanda folosirea primului procedeu. Aceste pierderi fac din uleiul obtinut prin metoda fierberii sa fie foarte sarac in substante nutritive si total inferior celui obtinut prin presarea la rece. Ca si metode de presare la rece avem presarea mecanica sau presarea manuala sau cu ajutorul preselor actionate de boi sau tauri.

Presarea mecanica – este o presare la rece cu ajutorul preselor actionate de motoare electrice sau motoare cu combustibil. Majoritatea uleiurilor folosite in lume sunt obtinute prin acest proces.

Presarea manuala sau cu ajutorul animalelor – uleiul obtinut prin aceasta presare are un gust mai bun si o aroma mai intensa, dar este o metoda mult mai costisitoare intrucat si cantitatea de ulei obtinuta este mai redusa. Acest ulei este obtinut in cantitati mai mici, este mai scump, are o durata de valabilitate mai mare si are o calitate mult mai buna decat celelalte categorii de ulei.

Cumpararea uleiului de cocos

In primul rand, trebuie sa cunosti motivul pentru care ai nevoie de ulei de cocos, precum si modalitatea de administrare a acestuia. Alegerea uleiului trebuie facuta pe aceste principii, mai ales daca ai nevoie de ulei ca unul complementar pentru aromoterapie, pentru masaj, pentru diete sau uz medicinal sau ai nevoie de acest ulei sub forma sa pura. Cum am mentionat si anterior sunt numeroase utilizari ale uleiului de nuca de cocos. Proprietatile lor nu difera in functie de metoda de obtinere decat daca acestea sunt amestecate cu alti aditivi sau alte produse bazate pe ulei de cocos. Mai jos avem detaliate cateva scopuri pentru care poate fi folosit uleiul de cocos, precum si felul de ulei care poate fi achizitionat.

  1. Pentru gatit – uleiul de nuca de cocos rafinat.
  2. Pentru folosirea in diete – ulei de nuca de cocos virgin.
  3. Folosirea ca si ulei complementar – ulei de nuca de cocos virgin sau unul bazat pe cel de cocos.
  4. Pentru sanatate – uleiul de cocos virgin sau uleiul de nuca de cocos organic.
  5. Pentru masaj – uleiul de nuca de cocos pur sau uleiul de nuca de cocos rafinat.
  6. Pentru intretinerea parului – uleiul de nuca de cocos pur sau uleiul de nuca de cocos rafinat.
  7. Pentru uzul medicinal – uleiul de nuca de cocos virgin sau uleiul de nuca de cocos virgin si organic.

In ceea ce priveste achizitia unui ulei de nuca de cocos, trebuie sa tii minte ca pentru uzul terapeutic sau medicinal, cel mai recomandat este cel rafinat, fiind cel mai igienic si curat produs. Uleiul de nuca de cocos brut este recomandat doar pentru uzul extern, precum ingrijirea parului sau ingrijirea pielii.

De unde se poate cumpara? Exceptand unele variante, precum uleiul de nuca de cocos virgin, sau uleiul organic de nuca de cocos, celelalte varietati precum uleiul de nuca de cocos pur sau uleiul de nuca de cocos rafinat se pot gasi in majoritatea magazinelor sau supermarket-urilor, mai ales in tarile tropicale. Pentru celelalte game de uleiuri, acestea s-ar putea sa fie nevoie sa le cauti in magazine mai mari sau specializate pe aceste categorii de produse. Lucrurile pot fi diferite in tari precum Canada, Statele Unite ale Americii si majoritatea tarilor europene, tari care nu produc ulei de cocos. In aceste tari trebuie sa mergi in magazinele foarte mari pentru a puta gasi o gama variata de ulei de nuca de cocos. Poti sa gasesti uleiuri de nuca de cocos si in micile magazine din zonele unde exista comunitati foarte mari de oameni ce provin din India, Thailanda, Sri Lanka, Filipine sau din tarile de pe coastele Africii. In mod evident, poti cumpara produsele din ulei de cocos si de pe internet.

Care marca de ulei sa o cumpar? Acest aspect nu reprezinta o problema, poti cumpara produsul si direct de la cel care il produce, asta daca esti cumva in tarile mai sus mentionate, atata timp cat vezi exact procesul de productie. Daca il cumperi din magazine, alege de regula firmele cu renume in acest domeniu. In fiecare situatie trebuie sa fii atent la aspectul privind ingredientele si data fabricatiei, chiar daca uleiul are o durata de valabilitate foarte mare; cu cat este mai proaspat, cu atat mai bine.

Cat de mult costa? Acestei intrebari ii este foarte greu sa ii raspunzi. Pretul uleiului depinde in functie de multe lucruri, precum termenul de valabilitate, tara de origine, modalitatea de obtinere, felul uleiului, modalitatea de achizitie, dar si in functie de cererea pietei.

Cat de mult sa cumpar? Trebuie sa cumperi o cantitate care sa iti fie suficienta cateva luni. Chiar daca are un termen de valabilitate foarte mare, nu este necesar sa cumperi si sa depozitezi cantitati mari de ulei. Vei avea parte de rezultate mult mai bune ale acestui ulei cu cat este mai proaspat.

Depozitarea. Dupa achizitionare, urmatoarea intrebare vine cu privire la pastrare; daca achizitionezi uleiul in recipiente de carton sau in recipiente fara capac, dupa deschidere este esential a fi pastrat in recipiente cu capac care se inchid foarte bine si, de preferat, care sa permita scoaterea acestuia cu o lingura, daca este solidificat. Pastrarea acestuia in recipiente inchise ermetic este necesara datorita preferarii uleiului si de catre furnici, gandaci sau alte insecte.

Speram ca aceste informatii au fost ajutatoare pentru dumneavoastra, iar daca da, nu ezitati sa le trimiteti si prietenilor sau cunostintelor dumneavoastra informatiile pe care le-ati citit.

There are no products