ulei de camelie

Ulei de Camelia, 50 ml

Ulei de Camelia, supranumit si ulei de ceai verde, este bogat in acizi grasi si vitamine, cu beneficii multiple in infrumusetare si ingrijire.

Provenienta: China

Prezentare: Continutul este limpede, de culoare galbena-aurie, cu miros putin dulceag. Ambalajul este de tip PET de 50 ml, reciclabil de culoare ambra. Nu are atomizor.

Specificatii tehnice: gravitate specifica ~ 0,91, indice refractiv ~ 1,47, indice de saponificare ~ 190, acid oleic ~81%, acid linoleic ~ 8%, acid palmitic ~ 3.94%, acid stearic ~ 2%, in functie de lot. Contine si tocoferoli, polifenoli.

Ulei de Camelia BIO 50 ml

Cod Produs: UM038 Categorie:

17,50 lei

Descriere

ulei de camelia

Ulei de Camelia sau ulei din seminte de ceai

Uleiul de Camelia, cunoscut si sub numele de ulei din seminte de ceai, este de fapt ulei din ceai verde. Provine din seminte de Camelia sinensis, planta din care este facut ceaiul. Uleiul din seminte de ceai este extraordinar de sanatos din mai multe puncte de vedere. Este foarte bun pentru gatit, dar si din punct de vedere nutritional. Uleiul din seminte de ceai este utilizat si in mai multe produse cosmetice. Acest ulei este folosit de secole intregi in sudul Chinei, pentru gatit. Aici s-a demonstrat pentru prima data cate intrebuintari poate avea acest produs.

Sursa

Uleiul de Camelia este extras din semintele plantei de ceai, acest lucru facandu-l sa fie cu adevarat un ulei din ceai. Pe de alta parte, uleiul din arborele de ceai nu provine din aceeasi planta, acesta fiind extras dintr-un copac numit Melaleuca alternifolia care este originar din Australia.

Exista cateva varietati de ulei de Camelia, dupa cum urmeaza:

  • Ulei de Camelia Sinensis – acesta este ulei din seminte de ceai.
  • Ulei de Camelia Japonica – este cunoscut si ca si ulei din ceai japonez. Trebuie stiut ca aceasta planta nu produce frunze. Este o planta care produce doar flori cu petale rosii. Uleiul din aceasta floare este cunoscut ca si ulei Tsubaki si este utilizat extrem de intens in industria cosmetica.
  • Ulei de Camelia Oleifera – acesta este cunoscut ca si ulei de ceai sau ulei de Camelia

Prin urmare, din punct de vedere tehnic, numele este putin ambiguu. Uleiurile de Camelia Sinensis si cel de Camelia Oleifera sunt cele la care ne referim in general sub numele de ulei de Camelia. Uleiul de Camelia Japonica este mai bine cunoscut sub numele de Tsubaki si este diferit din punct de vedere al compozitiei chimice si al valorilor nutritionale.

Uleiul este extras prin utilizarea unui solvent sau prin procesare la rece. Este posibil ca unii dintre dumneavoastra sa fi auzit despre ulei filtrat la rece dar trebuie sa stiti ca nu este acelasi lucru cu uleiul presat la rece. Daca componentele utilizate pentru obtinerea uleiului au fost incalzite inaintea extragerii propriu-zise a uleiului, este posibil ca produsul final sa isi fi schimbat compozitia chimica si proprietatile nutritive, adesea nemaipastrandu-si proprietatile naturale.

Standarde

Productia de ulei din seminte de ceai, altfel numit si ulei de Camelia, este atent monitorizat prin utilizarea unor tehnici de controlul calitatii. Acest ulei are o valoare comerciala foare mare in China, fiind utilizat de o mare parte din populatia acestei tari. De asemenea, acest ulei se afla sub stricta supraveghere a unor organizatii internationale extrem de cunoscute, cum ar fi FAO. Avand in vedere ca este utilizat si in gatit, trebuie monitorizat extrem de strict si corect din cauza profilului sau de acizi grasi.

Proprietati

Uleiul de Camelia are multe proprietati terapeutice. Acestea au valoare nutritionala mare si capacitatea de vindecare, facand acest produs sa fie potrivit si pentru utilizarea in tratamente medicale.

Emolient – Uleiul de seminte de ceai are proprietati excelente de hidratare.

Antioxidant – Uleiul de Camelia, ca si ulei de ceai verde, este un bun antioxidant. In plus, acesta rancezeste foarte greu.

Balsam pentru par – Utilizat ca si tratament pentru par din timpurile stavechi in China.

Cicatrizant – Favorizeaza vindecarea ranilor si zgarieturilor.

Anti-imbatranire – Protejeaza pielea de efectul nociv al radicalilor liberi datorita antioxidantilor din compozitie.

Anti-microbian – Opreste raspandirea microbilor. Are proprietati notabile, in special in cazul combaterii ciupercilor.

Efecte de reducere a lipidelor – Reduce colesterolul LDH si trigliceridele.

Agent de emulsionare – Acest lucru inseamna ca uleiul de seminte de ceai emulsioneaza rapid alte grasimi. Aceasta proprietate il face sa fie un bun aditiv in produsele cosmetice, fie ca acestea sunt comerciale sau preparate acasa.

Insecticid – Util pentru unele culturi agricole.

Creste imunitatea.

Anti-mutatii – Acest lucru inseamna ca previne aparitia unor anumite tipuri de cancer.

Astringent – Are un usor efect astringent, facandu-l bun pentru tratarea ranilor si zgarieturilor.

Anti-inflamator – Reduce inflamatiile pielii.

Neuroprotector – Reduce deteriorarea sistemului nervos.

Anti-diabetic – Are abilitatea de a reduce glucoza din sange.

Analgezic – Tratament natural pentru reducerea durerii.

Anti-alergic – Ajuta in suprimarea alergiilor.

Culoare, Gust si Aroma

Acestea sunt trei proprietati importante ale oricarui ulei. Uleiul de Camelia are o nuanta usoara de chihlimbar verde. Uleiul are o aroma placuta, dulceaga, care il face un bun adjuvant in aromoterapie. Nu are un gust proeminent, fiind destul de insesizabil.

Beneficii asupra sanatatii

natural-hair

Uleiul de Camelia poate fi aplicat local sau pentru consum intern pentru a oferi beneficii pentru sanatate. Datorita proprietatilor de vindecare, folosirea acestui produs aduce multe beneficii organismului.

  1. Ulei de Camelia pentru piele

Femeile din China utilizeaza uleiul de seminte de ceai pentru multe aplicatii de imfrumusetare. Acest ulei este extraordinar pentru utilizarea in produsele pentru aplicare locala fabricate in casa. Este un bun hidratant al pielii datorita continutului crescut de acid oleic (omega 9). Este usor si este absorbit repede de piele, asa cum se intampla si in cazul uleiului de masline. Aveti mai jos cateva metode prin care puteti utiliza acest ulei pentru ingrijirea pielii.

  • Aplicati o mica cantitate imediat dupa dus, pentru a obtine un efect de piele moale, neteda si matasoasa. Reduce uscarea si paloarea pielii provocate de dusurile prelungite.
  • Aplicati o mica cantitate pe cicatrici precum cele datorate acneei, ranilor, taieturilor sau zgarieturilor. Le vor ajuta sa se vindece mai repede si mai frumos.
  • Adaugati putin ulei de Camelia cremei solare preparate de dumneavoastra. Exista multe metode de a prepara acasa o crema pentru protectie solara, majoritatea utilizand oxid de zinc. Adaugarea uleiului va creste factorul de protectie cu aproximativ 5 puncte.
  • Masati cu ulei de seminte de ceai ridurile sau liniile fine de pe ten. Caracteristicile anti-imbatranire vor ajuta la reducerea semnelor deteriorarii pielii din cauza expunerii la soare. Este un extraordinar ulei pentru masarea fetei pentru noapte.
  • Tratati pielea aspra cu ulei de Camelia. Ne referim la pielea genunchilor, a calcaielor sau alte zone similare. Acestea sunt predispuse la uscare si crapaturi.
  • Inmoaie unghiile – scufunda unghiile in ulei de Camelia caldut. Unghiile se vor inmuia si vor fi mult mai usor de cosmetizat.
  • Demachiant – uleiul din seminte de ceai este un extraordinar demachiant. Este folosit des in produsele cosmetice cu acelasi scop.
  • Pentru acnee – trebuie evitata utilizarea produsului pe acneea activa deoarece nu se stie daca uleiul este sau nu comedogenic. Poate duce la eruptia acneei.
  1. Uleiul de Camelia pentru par

Uleiul de Camelia sau uleiul de seminte de ceai nu este la fel de renumit pentru ingrijirea parului precum Uleiul de Camelia Japonica. Acest ulei este mult mai puternic pentru ingrijirea parului. Cu toate acestea,  nici efectele uleiului din seminte de ceai nu pot fi neglijate. Se poate face un tratament pentru par cu ulei cald, utilizand uleiul de Camelia. Are efecte similare cu ale uleiului de masline. Aplicarea uleiului de Camelia pe par se face intr-un mod unic. Aceasta metoda presupune inmuierea unui pieptene din lemn in ulei de Camelia pentru cateva ore. Ulterior se va pieptana parul cu acel pieptene. Acesta va lasa pe par o mica pelicula de ulei, care va intari si insanatosi firul de par, facandu-l mai usor de pieptanat fara sa se incalceasca. De recomandat este amestecarea cu ulei de vanilie care ajuta in cresterea parului. Combinatia dintre cele doua uleiuri va ajuta la obtinerea unui par sanatos si des pentru care veti fi invidiata.

  1. Anti-Cancer

Uleiul din seminte de ceai a fost identificat ca fiind unul dintre remediile naturiste care impiedica aparitia a trei tipuri de cancer. Este vorba de cancerul de colon, a cancerului de uter si a celui de san. Aceste efecte lasa loc la studii de cercetare asupra eficientei uleiului de Camelia in reducerea riscului de aparitie a acestor tipuri de cancer. Acest produs poate fi ingerat prin folosirea in componenta mancarii.

  1. Cresterea imunitatii

Consumul regulat de ulei de Camelia imbunatateste functionarea sistemului nostru imunitar. Prin asta organismul va fi capabil sa se apere de tot felul de boli si infectii. Acest efect se datoreaza unor micronutriente numite triterpenoide aflate in componenta produsului mentionat.

  1. Reduce stresul oxidativ

Acesta este un tip de stres indus organismului nostru de radicalii liberi. S-a demonstrat ca stresul oxidativ poate fi cauza principala a bolilor de inima si a celor degenerative. Antioxidantii din ceai reduc stresul oxidativ si ajuta organismul sa repare problemele datorate radicalilor liberi.

Ulei de camelia

Cum se poate utiliza

Uleiul de Camelia este ultilizat intr-o mare varietate de scopuri.

  • Gatirea mancarii – Uleiul de Camelia este extraordinar pentru prajire, avand punctul de fumegare destul de ridicat, la 252 grade Celsius. Se utilizeaza pentru prajirea intensa, amestecarea in procesul de gatire la cald a mancarii sau in salate.
  • Lubrifiant mecaniculeiul de seminte de ceai poate fi folosit la curatarea si lubrifierea unor componente mecanice.
  • Ingredinte in produsele de frumusete precum cremele de noapte, alifii, produse de ingrijire a parului si parfumuri.
  • Utilizat pentru acoperirea produselor metalice pentru a preveni ruginirea acestora.

Efecte secundare, Administrare si Probleme de Toxicitate

Nu exista informatii legate de probleme de siguranta sau de afectare a starii de sanatate datorate utilizarii uleiului de Camelia. Majoritatea productiei are loc in China. Totusi, trebuie sa va asigurati ca faceti achizitia de la un brand cunoscut.

There are no products