Ulei de caise

Ulei de Caise BIO, virgin

Ulei usor de absorbit de catre piele. Poate fi utilizat pe orice tip de piele, hidratand-o si intinerind-o.

Provenienta: Spania, Turcia, Afganistan

Prezentare: Ulei de culoare galbuie, cu vascozitate mica, avand o aroma usoara de caise. Ambalat in flacoane de 50 ml,  din plastic reciclabil, de culoarea chihlimbarului. Fara atomizor.

Ulei de Caise BIO, virgin, 50 ml

Cod Produs: UM003 Categorie:

17,50 lei

Descriere

Ulei de caise

Caisa este in mod normal un aliment sanatos, foarte util in tratarea astmului, bronsitei, tuberculozei, anemiei, etc. Este cu adevarat bogata in minerale si are o multime de avantaje asupra sanatatii. Samburele si uleiul obtinut din miezul acestuia au, de asemenea, o multime de beneficii asupra sanatatii organismului, parului si pielii. Samburii pot fi transformati intr-o pudra si inclusi in sapunuri, sucuri de fructe, cereale, salate sau diferite sosuri, sau pot fi consumati in mod natural. Trebuie sa mentionam inca de la inceput ca, atunci cand ne vom referi la samburele caisei, vom vorbi de miezul acestuia, partea moale si comestibila, excluzand partea lemnoasa care protejeaza miezul. Acesta se poate praji pentru a extrage uleiul care poate fi utilizat in salate sau, pe de alta parte, in lotiunile utilizate pentru ten.

Informatii nutritionale ale uleiului de caise

In tabelul de mai jos sunt prezentate valorile nutritive ale unei cani de ulei din miez de caisa.

Nutrienti Valoare
Calorii din grasimi 1927
Grasime monosaturata 131 g
Omega 6 – Acizi grasi 63872 mg
Fitosteroli 580 g
Grasimi polinesaturate 63.9 g
Proteine 1.4 g
Grasimi saturate 13.7 g
Vitamina E 8.7 g

 

Ulei de caise – beneficii asupra sanatatii

Acest ulei de caise este o sursa bogata de acizi grasi precum si de vitaminele E si A. Prin urmare, are rezultate pozitive in a preveni uscarea si imbatranirea pielii precum si revitalizarea in profunzime a acesteia. In cazul in care, dupa ce ati facut o baie, pielea devine aspra sau uscata, folositi acest ulei pe pielea umeda si veti rezolva problemele. Acest ulei joaca un rol crucial ca si ingredient in multe produse cosmetice precum sapunuri, creme si lotiuni pentru piele. Este absorbit repede de catre piele si nu lasa pielea uleioasa dupa utilizare. Prin urmare, multi oameni prefera acest produs pentru masaj corporal precum si ca si crema solara pe plaja. Masarea corpului cu acest tip de ulei ajuta la eliminarea stresului, a durerilor si inflamatiilor. Nefiind un produs iritativ, poate fi folosit cu succes si pentru masaj in cazul copiilor mici si chiar si a bebelusilor. Poate fi, de asemenea, utilizat ca si baza pentru multe din uleiurile utilizate in aromoterapie.

  1. Hidratare

Uleiul de caise este folosit ca si bun hidratant si ajuta la tratarea pielii uscate, care se intalneste in special la coate, calcaie, genunchi sau chiar si la maini. Aplicand acest ulei pe piele, aceasta va deveni catifelata si moale la atingere.

  1. Hranire

Acidul  gama linoleic continut de uleiul de caise este perfect pentru tonificarea pielii, precum si pentru mentinerea fermitatii acesteia. Mai mult, acest produs abunda de vitaminele A si E care incetinesc procesul de imbatranire. Prin urmare, utilizarea acestui ulei de caise pe piele o ajuta pe aceasta sa arate tanara, fara riduri sau linii fine. Proprietatile anti-inflamatorii ale acestuia sunt eficiente in vindecarea eczemelor. Mai mult, datorita caracteristicilor hranitoare, mentine pielea supla si sanatoasa.

  1. Sanatatea pielii

ulei caiseUleiul de caise este excelent pentru piele, fiind utilizat ca si hidratant deopotriva pentru pielea normala cat si pentru cea grasa. Este extrem de usor, lejer si calmant. Prin urmare, nu va provoca nici o problema pielii, nici macar in cazul bebelusilor. Se foloseste cu succes ca si ser pentru fata datorita texturii sale light. Prin folosirea uleiului pe piele nu veti risca ca aceasta sa ramana uleioasa. Pe de alta parte, va va ajuta sa va mentineti hidratata pielea care, in mod normal, este uscata. Prin utilizarea impreuna cu un unt de mango pielea reuseste sa se vindece chiar si de afectiuni mai complicate sau cu vechime datorita efectului complementar al celor doua produse bio.

  1. Exfolierea pielii

Uleiul de caise poate fi utilizat, impreuna cu zaharul, pentru exfolierea tenului. Acest compus are efecte miraculoase pentru piele si va lasa in urma un ten radiant asa cum se intampla cand folositi ulei de masline sau de migdale. Amestecati putin zahar cu ulei de caise. Frecati cu atentie tenul cu acest amestec. Efectul va consta in exfolierea pielii si eliminarea celulelor moarte, lasand in urma un ten stralicitor si luminos. Va elimina toate impuritatile din piele, va curata tenul si il va lasa neted si fin in doar trei minute.

  1. Sanatatea parului

Uleiul de caise este ideal pentru par, ajutandu-l sa ramana sanatos. Amestecati-l cu alte uleiuri precum cel de cocos, de amla sau de masline si masati bine scalpul. Lasati sa intre bine in piele pentru aproximativ 20 de minute dupa care spalati cu un sampon usor. Este ideal pentru tratarea scalpului uscat si cu matreata, pastrand pielea capului si parul hidratate. Mai mult, va trata cu succes parul distrus de vopsele sau alte substante chimice. Acest ulei va readuce stralucirea naturala a parului.

  1. Ulei pentru noapte

Acest produs este un ulei extraordinar pentru noapte. Veti avea rezultate fantastice daca il veti utiliza ca si hidratant peste noapte. Poate fi combinat cu aproape orice alt ulei esential si utilizat la masarea tenului. Curatati pielea si folositi un tonifiant inainte de a aplica uleiul. Prin masaj, acesta va elimina mizeria acumulata in pori si ii va elibera pe cei blocati, mentinand totodata pielea hidratata.

  1. Folosit ca si crema pentru zona de sub ochi

Acest ulei de caise poate fi aplicat precum cel de migdale pentru atenuarea cearcanelor. Va reduce urmele intunecate ale pielii precum si pungile de sub ochi, insanatosind acea zona a tenului. Prin utilizarea regulata a uleiului din miez de caisa, se vor diminua ridurile si liniile fine din zona ochilor.

  1. Ulei pentru fata

Uleiul de caise este un ulei ideal pentru fata, mai ales in comparatie cu alte uleiuri mai dure. Acesta va ajuta la mentinerea tonusului tenului, il va hrani si va reduce semnele imbatranirii precum ridurile si petele. Acest produs nu trebuie utilizat de persoanele cu acnee sau predispuse la acnee.

  1. Sanatatea inimii

Folosirea uleiului de caise poate fi benefica pentru inima si pentru sistemul cardiovascular. Cercetarile au aratat ca acest ulei are capacitatea de a reduce riscul de infarct miocardic la soareci si este posibil ca acelasi lucru sa se intample si in cazul oamenilor. Cercetarile sunt in curs de desfasurare, dar rezultatele de pana acum sunt pozitive. Poate fi folosit ca si dressing pentru salate sau in retete individuale care se potrivesc cu aroma de caisa.

ApricotProduct

Cum se poate utiliza

In afara de utilizarea acestui ulei de caise pentru sanatatea organismului sau ca si agent pentru infrumusetarea parului si a pielii, acesta mai are si alte utilizari, dintre care unele industriale.

  1. Ulei de caise pentru sapunuri

Acest produs este folosit ca si component in fabricarea sapunurilor. Produsul final va fi mai putin gras si alunecos. Poate fi utilizat impreuna cu uleiul de palmier si cel de cocos, uleiul de caise adaugand o aroma usoara de nuca sapunului.

  1. Producerea de Biodiesel

Exista cercetari in desfasurare care studiaza posibilitatea ca acest ulei sa poata fi utilizat ca si biodiesel, rezultatele de pana acum fiind destul de bune.

Achizitia si depozitarea

Inainte de a achizitiona acest ulei de caise, trebuie sa va asigurati ca produsul respecta standardele de siguranta in ceea ce priveste continutul de amigdalina precum si a altor substante. Varianta cea mai sanatoasa este, evident, cea a uleiului organic, presat la rece. Acest tip de ulei este sensibil la lumina si se poate rancezi destul de repede. Aceste schimbari de calitate se pot observa la gustul schimbat al produsului. Acest ulei trebuie depozitat in spatii intunecoase si racoroase. Perioada de utilizare a acestui produs difera de la 6 luni la un an, in functie de fiecare tip. Durata de viata a produsului creste daca este pastrat inghetat.

Efecte adverse si probleme de toxicitate

Acest ulei de caise este, in mod normal, sigur de utilizat. Totusi, atunci cand este utilizat intern, trebuie sa stiti ca, datorita amigdalinei care este prezenta in unele uleiuri, acesta poate provoca unele probleme. Amigdalina se transforma in cianida in interiorul organismului, aceasta din urma fiind toxica si putand genera probleme respiratorii.

In general, amigdalina este indepartata din componenta uleiurilor. Acest lucru are loc pentru a reduce cantitatea de substanta cat mai mult sub limita de siguranta. Este cazul uleiului de migdale, a celui de caise si a celui de piersici. Drept urmare, daca aveti de gand sa il consumati in mancaruri, aveti grija ca produsul cumparat sa fie suficient procesat incat sa nu contina substanta periculoasa.

There are no products