Ulei de Argan

Ulei de Argan BIO, virgin, 50 ml

Ulei de argan – Este un ulei vegetal cu numerosi acizi grasi, avand beneficii nenumarate atat in sfera frumusetii cat si a sanatatii. Lupta impotriva inflamatiilor si ajuta la o mai buna circulatie a sangelui.

Metode de obtinere: prin presarea la rece a semintelor de arbust de argan

Provenienta: Maroc

Prezentare: lichid de culoare galbuie cu un miros ce poate fi usor neplacut. Se comercializeaza in flacoane de 50 ml, fara atomizor.

Ulei de Argan BIO virgin 50ml

Cod Produs: UM014 Categorie:

23,50 lei

Descriere

Arganul este una dintre acele plante minunate descoperite abia recent de industria moderna. Originara din Africa, aceasta planta a fost utilizata de secole de catre nativi, proprietatile ei fiind unele recunoscute si respectate in egala masura. Insa, abia recent, arganul a inceput sa fie cautat si pe pietele europene si americane, in special sub forma sa de ulei. Acesta pastreaza toate beneficiile fructelor de argan si, multumita unor metode de productie moderne, acum din ce in ce mai multa lume se poate bucura de el.

ulei de argan bio

Poate ca ati auzit de samponul “Moroccan Oil”, acesta fiind de altfel un alt nume al uleiului de argan, insa produsele de ingrijire a parului sunt doar cateva din multele utilizari pentru care le are acest produs.

Provenienta

Uleiul de argan este obtinut prin presarea fructelor de argan. Acestea se aseamana cu niste nuci si tocmai de aceea sunt destul de bogate in ulei. In Maroc, singura tara in care creste arganul, activitatile de crestere si extragere a uleiului de argan sunt destul de comune, insa o buna parte din operatiuni se desfasoara inca prin munca manuala. In plus, cultivarea arganului nu este deloc simpla, arborele traind in jur de 150 – 200 de ani si facand fructe abia dupa 30.

Arborele de argan (Argania spinosa) este afectat si de defrisarile din zona in care creste si tocmai de aceea padurile de argan au fost incluse pe lista monumenteleor UNESCO in 1999, tocmai pentru a fi protejate.

Daca in Maroc uleiul de argan este considerat a fi un produs de lux, acesta a devenit foarte interesant pentru piata de cosmetice din Occident. Pana la inceputul secolului 21, uleiul de argan se gasea cu greu in Europa sau Statele Unite, insa acum acesta se poate cumpara cu destul de multa usurinta din farmacii sau chiar supermarket-uri.

Proprietati

Deseori numit “aurul lichid”, acest ulei de argan este un produs organic foarte bogat in nutrienti naturali si benefici precum acizii grasi (continuti in proportie de 80 %) sau vitamina E. Proprietatile sale il fac sa fie utilizat in special in ingrijirea parului sau a pielii, ceea ce a facut ca uleiul de argan sa fie alegerea cosmetica a multor vedete.

In plus, este mult mai rezistent in fata oxidarii in comparatie cu uleiul de masline, fapt pentru care populatia din zona in care creste il utilizeaza de cele mai multe ori, in locul acestuia, la gatit.

Uleiul de argan conține 44% acid oleic , 30% acid alfa linolenic, 12% acid palmitic , 6% acid stearidonic, 5% acid linoleic, 3% acid miristic, toti acesti compusi dovedind beneficiile sale in ceea ce priveste utilizarile in scop cosmetic.

Ulei de argan – Utilizari si beneficii asupra sanatatii

Uleiul de argan poate fi utilizat in doua mari arii de interes pentru orice persoana. Este, in primul rand, cunoscut pentru proprietatile sale cosmetice si tocmai de aceea exista o mare variatate de produse care contin ulei de argan. Dar el poate avea un rol extrem de important si in alimentatie, asa cum ne demonstreaza si persoanele din Maroc care il utilizeaza.

  • Utilizari alimentare

Uleiul de argan este un ulei destul de gustos si cu un continut foarte bogat in substante benefice organismului (acizi grasi, antioxidanti si vitamina E). Tocmai de aceea el poate fi folosit la salate verzi, la coacerea painii, dar si in multe preparate de provenienta mediteraneana. El poate inlocui cu succes uleiul de masline si, din acest motiv, este privit atat de bine de comunitatea gastronomica internationala.

Chiar mai cunoscute sunt insa proprietatile sale de ingrijire a corpului, acesta fiind de altfel principalul motiv pentru care uleiul de argan a inceput sa fie atat de utilizat in ultimii ani.

  • Hidratant pentru piele

Cea mai raspandita utilizare a uleiului de argan este aceea de hidratant pentru piele, in urma utilizarii acestuia tegumentul ramanand mult mai moale. Datorita continutului bogat de vitamina E si acizi grasi, uleiul de argan este produsul perfect pentru a reda pielii aspectul sau natural, moale si catifelat. In plus, acesta este absorbit foarte usor, nu lasa in urma un aspect gras sau iritatii si poate fi utilizat pe tot corpul, inclusiv pe fata si gat. Modul de utilizare este unul simplu, trebuind sa se maseze usor pielea cu cateva picaturi de ulei de argan.

  • Ofera parului mai multa rezistenta

Uleiul de argan ajuta foarte mult parul, facandu-l mai moale, mai rezistent si mai stralucitor. Este metoda perfecta prin care se lupta impotriva varfurilor despicate si a unui par care nu vrea sa stea drept. Uleiul de argan este utilizat in sampoane, masti pentru par si o serie de alte produse destinate ingrijirii parului, dar poate fi folosit si in forma sa pura, trebuind sa se maseze usor zona scalpului si parul, pentru ca peste 20 de minute acesta sa fie spalat cu un sampon obisnuit.

In plus, parul devine mai usor de manevrat, capatand in acelasi timp si un aspect mai sanatos si mai atractiv datorita stralucirii obtinute. In fiecare zi, dupa ce parul este uscat, acesta poate fi improspatat cu doar cateva picaturi de ulei, pentru ca look-ul tau sa se imbunatateasca de la o zi la alta.

  • Anti-imbatranire

Nu doar ca uleiul de argan hidrateaza, dar acesta ofera pielii un aspect mai tanar si ascunde mult mai bine ridurile. Efectul sau antioxidant il transforma intr-unul dintre cele mai bune produse impotriva imbatranirii, oferind pielii elasticitatea pierduta si facand-o mai moale si mai catifelata la atingere.

  • Bun impotriva pielii uscate

Cei care sufera din cauza unui tegument foarte uscat sau de eczeme care pot sa lase pielea cu un aspect foarte neplacut, dar si cu mancarimi, pot utiliza uleiul de argan pentru a scapa de astfel de probleme. Atat vitamina E cat si acizii grasi au rolul de a reface pielea deteriorata, careia ii ofera aportul necesar de nutrienti pentru a preveni deshidratarea si iritatiile. Interventia trebuie realizata printr-un masaj foarte usor si atent, pentru a nu fi afectata pielea deja destul de sensibila.

  • Acnee

In conditiile in care multe uleiuri si solutii hidratante pentru piele pot sa afecteze si mai mult o piele care deja sufera din cauza acneei, uleiul de argan are rolul de a calma pielea cu probleme si de a o ajuta sa se vindece mai repede. Acneea este cosiderata, de obicei, rezultatul unui tegument gras.  Si din moment ce uleiul de argan lupta impotriva unui ten gras, acesta ajuta la balansarea caracteristicilor pielii prin oferirea unei hidratari naturale. De asemenea, uleiul de argan contine si antioxidanti, ceea ce contribuie la vindecarea tesuturilor si la reducerea inflamatiilor. Pentru ca aceste efecte sa apara, este necesara aplicarea de doua ori pe zi a unui masaj usor cu ulei de argan.

  • Protejeaza si vindeca pielea

Antioxidantii din uleiul de argan ofera beneficiul de a vindeca pielea care este iritata, crapata, afectata de diverse boli sau chiar arsa. Uleiul poate fi utilizat ca un mod de preventie impotriva unui ten uscat sau inflamat, dar si pentru a se accelera procesul videcarii naturale. Proprietatile sale includ reducerea inflamatiilor, calmarea durerilor si cresterea vitezei de vindecare. Tot ce trebuie facut este intinderea unui cantitati mici de ulei de argan pe portiunile afectate ale pielii.

  • Utilizare benefica in urma sarcinilor

In urma sarcinii, multe femei acuza probleme cu vergeturile, insa uleiul de argan ofera gradul ideal de protectie impotriva acestora si a incretirii pielii dupa nastere. Acesta are rolul de a creste elasticitatea pielii multumita bogatiei in vitamina E. Masarea usoara, cu cateva picaturi de ulei de argan, a sanilor, stomacului si a coapselor in timpul sarcinii reduce foarte mult riscul de aparitie a vergeturilor dupa nastere.

  • Ingrijirea mainilor, picioarelor si unghiilor

Proprietatile de emoliere ale uleiului de argan sunt ideale pentru unghiile cu probleme, pentru mainile uscate si crapate sau pentru pielea foarte tare de pe picioare. Acesta hidrateaza si emoliaza pielea in egala masura, lasand mainile si picioarele mai moi si unghiile puternice si sanatoase. Pentru aceasta trebuie fie sa se maseze zonele afectate cu ulei de argan, fie sa se introduca mainile sau picioarele intr-un amestec de ulei de argan si suc de lamaie, pentru 15 minute.

  • Hidratarea buzelor

Pe o vreme foarte friguroasa sau cu mult vant, buzele se afla mereu printre primele suprafete afectate. Acestea devin rosii, uscate si crapate, ustura si chiar sangereaza. Uleiul de argan reprezinta un tratament bun in astfel de situatii,  deoarece are grijia ca buzele sa ramana moi si hidratate. Uleiul poate fi utilizat ca un balsam de buze de fiecare data cand se iese din casa, dar cel care face asta trebuie sa aiba grija sa nu il utilizeze in exces.

Efecte adverse

Uleiul de argan este un produs natural si nu are efecte adverse, nici in alimentatie, nici in ceea ce priveste tratamentele cosmetice. Totusi, este recomandat ca acesta sa nu se utilizeze in exces pe ranile deschise sau pe pielea extrem de iritata.

Toate acestea demonstreaza ca nu este nevoie ca uleiul de argan sa fie utilizat doar in lotiuni, sampoane si alte produse cosmetice, acesta oferind aceleasi beneficii, poate chiar mai multe daca este folosit in forma sa pura. Este un produs versatil si are foarte multe beneficii, iar utilizarea va poate schimba viata mai mult decat va asteptati.

There are no products